mertkilic0111 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sanıyorum sizin dediğiniz; bloglar kısmına girdiğinde tarihi geçenleri göster gibi bir sorgu fakat farzedelim ki; gereğinden fazla blog yazısı var bu düşük bütçeli sunucularda betik yapılandırma hatasına yol açmaz mı?

Fakat benim dediğim mantıkta ise where durum=? .......... array('1',................) olarak çağırırsa daha hızlı sonuca varacağını düşünüyorum.

Siz söyleyince aklıma geldi; 1 diğer yöntem; cron ile değil fakat bloglar sayfasına girdiğinde bu sorguyu çalıştırması fakat yine bu da anlık kullanıcı sayısı çok olduğunda şişirecektir
Cache kullanmadan her page load'da sorgu çağırırsanız zaten ne olursa olsun performans kaybı yaşanır. Yani ister cron, ister if else yapısı her ikisi de sağlıksız olur cache kullanılmaz ise. Sonuç olarak her F5'te sorgu demek

30 yada 60 dakikalık bir cache, üstüne bu attığım şekilde bir sorgu yapılırsa (cache sistemini iletebilirim lazım ise) performans konusunda çok sağlıklı oluyor. Hem her F5'te sorgu oluşmuyor. Hem MYSQL'de şişme yapmıyor. Hem de cron ile uğraşmamış oluyorsunuz.