Son 2 Yılda kullandıklarım ve görüşlerim. Tüm hepsi dizeldir. Çoğunu şirket aracı olarak bazılarını ise kendi şahsıma ait olarak kullandım.
1- Renault Clio 2016 Dizel
Bu araç sadece dış görüntüden ibaret. Konfor ve malzeme kalitesi yerlerde. Tenekeden hallice.
2- Hyundai i20 2014 (Eski Kasa)
Malzeme kalitesi çok kötü. Fakat bu aracın izolasyonu çok iyi. Dizel olmasına rağmen içeriye fazla ses vermiyor. Kullandığım bu segmentteki bir çok arabaya göre izolasyonu en iyi araç. Hyundai izolasyon işni kesinlikle iyi yapıyor. Fakat başka da bir artısı yok. 6 Vites araç. Hızlanması çok kötü.
3- Ford Fiesta 2013 Titanium X
B segmentinde alınabilecek en sağlam araçlardan biri. Malzeme kalitesi çok iyi. Ford neticede. Konfor da bu segmentte olabilecek yeterliliğe sahip. Şu saydığım son üç arasında açık ara önde. Atik, hızlı, yakıt tasarruflu, güzel dış tasarım, dayanıklı. Eğer şuan B segmentinde dizel bir araç alacak olsam düşünmeden alırdım. Tek sevmediğim yanı izolasyonda yüksek başarıya sahip değil. Eğer gaza fazla yüklenirseniz motorun sesini fazla duyuyorsunuz. Bu da Ford'un genel problemi.
4- Seat Leon 2017
Dizel olmasına rağmen kusursuz izolasyonla dizel olduğunu hissettirmiyor. Konfor ve sağlamlık üst düzey. Fiyatı çok yükseldi tek olumsuz yanı bu. Gözü kapalı alınacak araç.
5- Peugeot 207 1,4 HDI trendy 2012 Model
Diğer peugeot 206, 206 plus, 307 gibi modellerden ayırıyorum. Gerçekten fiyatına göre güzel olduğunu düşünüyorum. Çok atik değil fakat dayanıklı. Malzeme kalitesi Hyundai, Renault Clio ayarında.
6- Getz 2007
Bu segmentteki gördüğüm en atik araçlardan. Çok sevmediğim bir araba modeliyken içine binip sürdüğümde farklı bakmaya başladım bu araçlara. İyi ve yorgun olmayan Getz, kesinlikle alınabilecek araçlardandır.
7- BMW 1 Serisi 2017 Dizel
Gerçekten malzeme kalitesiyle, izolasyonuyla, gidişiyle harika. Kusur yok.
8- Mercedes A Serisi BlueEfficiency AMG
Gayet iyi izolasyona sahip, atik, güzel, konforlu fakat malzeme kalitesinden emin değilim. Kapılar zayıf.