PastaMalzeme adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Cehalet dediğin 52 yaşındaki babasını herkesin içinde eğitimi yetersiz diye vurgulamaktır. Bu dakikadan sonra size cevap vermeyeceğim.
Cehalet ve eğitimsizlik hakaret mi? Cehalet, TDK'ya göre bilgisizlik demektir. Yani bir bilgiden yoksun olma, ona sahip olmama. Eğitimsizliği ise açıklamaya gerek yok. Yeterli eğitime sahip olmama durumu. Bunları hakaret olarak görmek de moda oldu. Bakın beyefendi, örneğin bir insanın parası yoksa, parasız; bilgisi yoksa bilgisiz; atıyorum evi yoksa evsiz denir. Bunlar durum tespitidir. Eğer bir birey mühendislik konusunda eğitim almamışsa o kişi mühendislik konusunda eğitimsizdir. Biyoloji konusunda eğitim almamışsa o konuda eğitimsizdir. Örneğin ben müzik konusunda eğitimsizim ve bir müzik cahiliyim. Bunda gocunacak bir şey yok. Hemen demagoji yapmayın. Aynı şekilde covid-19 ile ilgili yaptığınız yoruma bakacak olursak siz de biyoloji ve kimya konusunda eğitimsiz ve cahilsiniz. Neden bu kadar alınıyorsunuz? Durum bu.

Bizim ülkede herkes her şeyi bildiği için ve "bilmiyorum" diye bir yanıt almak imkânsıza yakın olduğu için "bilgisiz" ve "eğitimsiz" demek de hakaret sayılır olmuş. Eğer yeterli bilgi birikimine sahipseniz buyurun tartışalım. Değilseniz de bir zahmet bilmediğiniz konularda atıp tutmayın.