nokie adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
her okul okuyup diploma alan kendini meslek sahibi zannederse iş bulamaz. gençler boş zamanlarında zanaat öğrenmekten kaçıyorlar.

zanaati olan hiçbir zaman işsiz kalmaz.

geçenlerle şöyle bir video'ya denk geldim tam da bu durumu ne güzel özetlemiş abimiz.

https://www.youtube.com/watch?v=GiP3rm68tw8
Babam terzi, oldukça iyi bir şekilde kıyafet dikebiliyor e tamiratını yapabiliyor. Çok uzun süredir deneyimi var, Esnaf ve Sanatkarlar odasından da belgeli olarak terzi usta yetiştirme yetkinliği bile var. Sonuç ne mi? Yıllardır tamirat için gerekli parçalara, kumaşa, ipliğe çok fazla zam geliyor. Kiralar artıyor, belediye saçma sapan şeyler adı altında para istiyor, elektrik-su vs. zamlanıyor. Zamlanmayan tek şey ne biliyor musun? Tamirat ücretimiz, 50 kuruş zam yaptık mı insanlar isyan ediyor ve bizi tercih etmiyor. Kendileri de haklı insanlarda para yok ki gelsinler. Ayrıca 10 TL'ye 5 TL'Ye bile tişört belki pantolon bulmak mümkün ama kalite ve insan sağlığı aramadan. Demek istediğim, zanaat varsa iş yok demeyin. Evet iş var ama emekli paramız olmasa aç kalırdık. İş yeri sadece babam kapatmaya kıyamadığı için açık tutuyor yoksa ay sonunda cebimize 3-5 kuruş kalmıyor. Emekli maaşı da benim eğitimim devam ettiğinde, kıt kanaat yetiyor. Özet olarak "zanaati olan hiçbir zmaan işsiz kalmaz" önermeniz yanlış. Mesele iş değil, mesele hak ettiğin değeri almak, insan gibi yaşayacak para almak.

doganuludogan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Benim çevremde gerçekten güzel bir bölüm okuyup ya da kendini gelistirip is bulamayan insan yok is bulamayanlarin çoğu devletin işsizlik ile başa cikamamazsindsn yakiniyor ama kendini geliştirmek icin hicbirsey yapmıyor. Çalışana her zaman iş var. Not: çalışınca emeğinin karşılığınıın alınamamasına ben de karşıyım
Ortalama bir devlet üniversitesinden mezun oldum 3,47 ortalama ile. İleri seviye İngilizcem var, bir yıl boyunca Erasmus+ değişimi yaptım yurtdışında. 1 tanesi Birleşmiş Milletler 2tanesi Avrupa Birliği ve bir tanesi de İsveç Konsolosluğu destekli proje olmak üzere 4 farklı projeden sertifikam var (ki 2 tanesine kabul almak zor bir süreç). Basit seviyede Arapça biliyorum. Uzun süredir sosyal bilimlere dair okuma yaptığım gibi, diğer bilimleri ve gündemi yakından takip ediyorum. Şu an için iş bulmak belki zor olabilir pandemi var ama normal koşullarda da bulmak zor olacaktı. Sonuç ne mi? Basit, işssiz değilim evet, akşamdan geceye kadar 50 TL yevmeye ile lunaparkta çalışıyorum. Aylığa vurunca haftada bir gün izin alırsam kazandığım parayı siz düşünün.

beachturk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
geçen ay istanbula gittik bir müşterimiz için üreticilerden ayakkabı almak üzere;
100 den fazla yer gezdik üreticiler ile anlaşma yapamadık.
neden mi ?
kimse satmıyor evet satmıyor. adam benim anlaştığım x firma var sadece onlara çalışıyorum diyor üretici bulamıyorsunuz çalışmıyorlar sizinle.

şimdiki nitelikli ya da niteliksiz arkadaşların hiç birisi çalışmak istemiyor herkes masa başı iş istiyor parmak arası terlikle durumn atmak falanca kahveyi içerken arabasını sürmek istiyor.
dolayısı ile iş yok hikayesini bir kenara bırakalım insanlar çalışmak istemiyor o malum levele gelip kalan ömrünü tatille geçirmek istiyor.
Üniversite eğitimi almış bir insan neden mesleği dışında çalışmak istesin? Veya ayakkabıcılık sektörüne girmek isteyen bir insan belki de asgari ücretin altında ve sigortasız olarak insani olmayan koşullarda neden can sağlığını yitirmek istesin ki? Ayakkabı fabrikaları berbat durumda, birçok diğer fabrika gibi.

Delidadas25 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
nitelikli işsiz diye bir kavram yoktur genel olarak.
illaki olabilir ama yüzdeye vurduğunuzda çok azdır bu durum.

Nitelik nedir? sorusuna verilen cevaplara göre bakmak lazım buna..

Örneğin ;Burada bulunan herkesin sektörü olarak adlandırabileceğimiz Bilişim, yazılım sektörü için konuşacak olursak.
Yok bilmem hangi dilleri biliyorum ( Konuşma ve yazılım dili anlamında)
Bilmem ne eğitimi aldım.
Bilmem hangi üniversiteyi bitirdim.

AMA İŞ BULAMIYORUM..

Tamam da iş bulmak için Cv yollamak harici ne yaptın ?

Diplomana güvenip de işin çırağı olmayı kabullenmezsen kimse de seni kabullenmez bence asıl üstünde durulması gereken şey
Çırak olmamı sağlayacak (stajyer) şartlar ülkede olmadığı için deneyim kazanamıyorum. Üniversitede araştırma görevlisi olmak istiyorum, hiçbir şekilde kadro gelmiyor ki bu yüzden motivasyonum düşüyor. Ancak bireysel olarak alanıma yakın projeleri bulursam ve proje bütçesi ayarlarsam gidebiliyorum ki bu da yılda 1 kere olursa harika oluyor. Her şey istemek ile bitmiyor.