Sinnerman adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam sağ olun, bütçeyi 1200 e çıkardım. Aklımda bir model var, epson l3150 almak istiyorum
hocam önerim lazer bir yazıcı almanızdır. yazdığınız cihazın " canon " marka versiyonunu kullanıyorum. karşılaştığım sorunları aktarayım.

- ilk aldığınızda cihaz gayet iyi baskı vs şahane ancak cihazda 1 hafta baskı almayınca(teknik servisin önerisi 3 günde 1 en az 2 3 sayfa baskı alın) mürekkep borulardan geri kutusuna akıyor ve baskı almak istediğinizde renklerin silik/bozuk olduğunu fark ediyorsunuz. cihaz baskı almadan önce boruları doldurmaya çalışıyor ama kaliteli baskı için yeterli olmayabiliyor.
- renkleri doldurmak için sistem temizliği yapıyorsunuz ve düzeliyor. bu sistem temizliği cihazın arka bölümünde bulunan atık süngerleri doldurmaya başlıyor. sistem temizliğini ne kadar çok yaparsanız o kadar hızlı şekilde atık süngerler doluyor. atık süngerler dolunca hata mesajı çıkıyor ve baskı alamıyorsunuz. bu bilgiyi satın alırken size kimse söylemiyor. bu sorun cihazı aldıktan yaklaşık 2,5 sene sonra başıma geldi.
- atık süngerini ve değiştirme videolarını internette bulabiliyorsunuz. tabi sünger değiştirmek hatayı gidermeye yeterli değil. cihazın anakartında bu hatanın sıfırlanması gerekiyor, bunun içinde ücretli sıfırlama programı var onu satın almak zorundasınız. ben internette bulduğum bir sıfırlama yöntemini denedim "tuş kombinasyonları ile" ancak anakart kilitlendi. yeni cihaz alacak param olmadığı ve elimde bir kaç şişe daha mürekkep olduğu için anakart satın alıp yoluma devam ettim.
- şuan cihazın siyah çıktısı iyi ancak renkli çıktı yapan kafası sorunlu. renkler düzgün çıkmıyor silik baskı veriyor. kafanın değişmesi gerekiyor. Tanesi yaklaşık 300 400 TL arası değişiyor.
- renkli çıktı kafasını düzeltebilmek için şırınga ile eski usul mürekkep doldurdum ancak hiç bir işe yaramadı.

uzun lafın kısası, tanklı yazıcıların mürekkepleri ucuz lakin f/p ürünü mü? tartışılır.. bu cihazı satın alırken lazer bir yazıcı vardı beğendiğim, 300 tl fazla verip onu almadığıma pişmanım bu sorunları yaşadıktan sonra. mürekkeplerinin ucuz olması " iyi fazla masraf yapmayacağım " diye düşünmenize sebep olmasın. şahsen ben alırken öyle düşündüm ve artık tam anlamıyla cihazı kullanamıyorum.

sizin yazdığınız marka cihaz hakkında bilgi ve tecrübem yok ancak, bu sorunları yaşarken tanklı yazıcılar hakkında yaptığım araştırmalarda okuduğum bilgileri ve kendi cihazımda yaşadığım soruları yazmak istedim. bu cihazı tercih edecekseniz mutlaka " atık sünger, sistem temizliği, baskı kafası " gibi terimleri araştırın.

hp never stop diye bir yazıcı çıktı ama sadece siyah baskı yapıyor. muhtemelen bunun renkli versiyonu da çıkacaktır. renklisi çıkarsa evdeki canon yerine almayı düşünüyorum.

hp never stop laser