Bu tabloya bakarak direkt yabancı dilde bir sektör seçip işe koyulma fikri elbette herkesin aklına gelen ilk fikir. Ancak kendi dilinizde içerik üretmek ve hizmet almak daha kolay olacak ve daha sağlam adımlarla ilerleyeceksiniz. Bu noktada @grknaks; 'a katılıyorum. Çok basit hesaplamalarla bunu görebilirsiniz. Makale taban fiyatları arasında bile 2-3 kata varan hatta bu oranları da geçen fiyatlarla makale yazdırmak zorundasınız. Öyle 2-3 makale yazdırdım bitti şeklinde de ilerleyen bir iş değil sonuçta. Belki aylarca makale satın almak zorunda kalacaksınız hiç kazanç elde etmeden. Bunu tanıtım yazısı, backlink giderleri var ki bunların tamamı dolar, euro ya da sterlin üzerinden hesaplanacağı için giderler çok fazla olacak. Sağlam bütçesi olanlar bu yolu tercih edebilir. Ancak bütçesi buna uygun olmayanların Türkçe içerik ile devam etmesi en mantıklı yol.
Ek olarak kur farkından dolayı yatırım amaçlı kazanç elde edebilirsiniz. Adsense hesabını İngiltere, Almanya lokasyonlu olacak şekilde açarsanız en azından ödemelerinizi Euro ya da Sterlin olarak alabilirsiniz.