paskevich adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Niyet önemli hocam, Keşke ablaya eşyalar ulaşsa idi. En azından elinizdeki eşyaları götürseydiniz kamyon 1 hafta boşta duracağına. Ne olursa olsun, Allah niyetinizi ve dolayısıyla hayrınızı kabul etsin. Okumuştum o başlığı ve elimden birşeyler gelmediği için çok üzülmüştüm...
burakmehel adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
@CoolDad; çekirdeğe gerek yok hocam arkadaş isyanını dile getirmiş sizin attığınız şeye bakın 😊
yilmaz70 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bıkmadınız hep aynı banner aynı videolar. Az yaratıcı olun bari.

Ya da hiç yorum yazmayın.

Konuya giriyorum, saçma sapan yorum tarzları. Azıcık empati yapın derim.
BigSEO adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Adam dert yakınıyor bunu makaraya çevirmeye kalkmak hoş değil. Makaralar Maxi-Geyik'te bir tık uzakta.
Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yoksa organize isler olup da sonra milletten NAKIT para mi aldi bu iki sahis (ilk konuyu acan ve bu konuda etiketlenen kisi) ?

Once bu sorulmali, kimler kimler bunlara para gonderdi ? Birinin felaketini sahsi menfaat icin kullananlarin kokusunu aliyorum ben su icerken.
YGZ adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Olay tam olarak anlattığınız gibi gerçekleştiyse, arkadaş ayıp etmiş. Duyar kasma ile olmuyor.
Kim bir söz verdiyse sözünde durmalı. 11 yıldır forumdayım bu forum bu şekilde çok popülist hareketler gördü. Şaşırmadım diyebilirim.
Ben bunu düşünmüyorum aklımdan kalbimden zerre böyle bir şey geçmiyor.
Herkesin kendi vereceği bir hesap var.

Bu mesajı görmedim duymadım
OAK adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam yanlış anlaşılmazsa, bizim de yardım ettiğimiz aileler ve okumasına yardımcı olduğumuz çocuklar var. Ama ben bunları birinin aracılığıyla ya da birilerine gösteriş için yapmam. Gizli ve elden olacak şekilde kendim yardımımı yapar çekilirim. Yardım işlerinde bile artık güvenilmez oldu herkes, bu arkadaş için demiyorum ama facebookta aynı yazıyı 15-20 kadın profilinin paylaştığını gördüm, bunun da do***dırıcılığı olduğuna eminim, o yüzden sizlere de tavsiyem yardım yapmak isterseniz birinin aracılığıyla yapmayın, geçmiş olsun..
delamis adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bana göre bu tarz yardımları etrafınızdaki insanlara yapmalısınız. Evet insan bir hikaye duyduğunda yardımcı olmak istiyor fakat olayın ardı arkasını öğrenmek vb. mesele olacaktır ( bu konuda olduğu gibi ). Herkes etrafındakine yardım etse zaten bu tarz problemler olmayacak. Belki aracı suçlu, yardım gidecek kişinin bir suçu yok diyorsunuz ama olmuyor işte. Bakın o parayı etrafınızdaki 2 aileye yiyecek olabilirdi mesela, şuan hiç yoka gitti emeğiniz, paranız. Size de yazık, yardımın ulaşacağı kişiye/kişilere de
Sigma adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
En azından kadının bilgilerini verseydi siz götürseydiniz elinizdekini niye böyle birşey yaptı ilginç
orhansinane adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kimse yargılamasın ama ilk konuya benim bakış açım çok farklı. Kaymakamlıklar'ın bünyesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı diye bölümler oluyor. Şimdi başvuru yapıldığında ihtiyaç sahibinin durumuna göre para çıkartılıyor. Ki para mevzusunu geçtim ev yaptırılan insanları dahi gördüm. Bu ablamız hiç başvuru yapmış mı? Hiç kaymakamlığa gidip Kaymakamla veya özel kalemine derdini anlatmayı denemiş mi?

Ben baba mesleği yüzünden bu devletin içinde büyüdüm. Ve inanın böyle başvuru yapan kişilere ne kadar fazla yardım edebiliyorsa en üst şekilde yardım ediliyor.

Bu tür mesajlar alındımı ilk önce bunları sormanızda fayda var. Herkes için söylüyorum çünkü bilinçsiz olabiliyorlar. Önce devlet kaynaklarına yönledirip daha sonra yardım işine girilmesi daha mantıklı sen bu gün yardım yaparsın, yarın yardım yaparsın peki diğer günler?

Ablamız ile ilgili konuşmuyorum genel olarak konuşuyorum.

Bu konuya gelirsek ablamızın bilgilerini niye vermiyorlar? Ben 5 yılldır falan başka forumları da aktif takip ediyorum çok saçma olaylar yalanlar gördüm. Hani bu tür bişeyin altından saçma bi olay çıkarsa da şaşırmam. Ama olay gerçek ise böyle bir ablamız var ise size çok ayıp etmişler. Ama yinede niyet önemli hocam. Siz iyi niyetinizle elinizden geleni yapmışsınız. Bunu yukarıdakiler görüyorlar...
^FB-DeViL^ adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Enteresan olmuş @TheYoda bunu yapmanızı gerektiren amaç neydi ?
pharmacist35 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
@TheYoda; nın art niyetli biri olmadığını biliyorum , belki bir sebebi vardır , illaki açıklaması olacaktır diye umuyorum.
caminci adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Konudan bağımsız forumda dolaylı yoldan para isteme konuları da çoğaldı bu arada,insanların iyi niyetini aşırı suistimal ediyorlar.
Ziben adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ALLAH hayrını kabul etsin dostum,sen niyetini etmişsin.Harcadığın inan boşa değil.ALLAH razı olsun.
Öte yandan sitemin yerinde.Haklısın.
scout adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sen bunca emek sarf etmişsin ve haklı olarak sitemini dile getiriyorsun.

Ne olursa olsun sen yardımını BİREBİR olarak ulaştır lütfen.
Haberlisan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam arkadaşla en son 2 hafta önce konuştuk bana araç ayarlayacağını haftaiçi ablaya götüreceğini söyledi. Ben gösteriş olsun diye yapacağını sanmıyorum yada ön yargılı değilim öyle bakmıyorum olaya ama tam olarak durum nedir bilmiyorum. Devamlı telefondan arayıp kimseye rahatsızlık vermek istemediğimden dolayı son durumu bilmiyorum. Herkesin şu günlerde ayrı ayrı sıkıntıları var kime ne desek bilinmez..

Sen nasıl bi ithamda bulunduğunun farkında mısın ?? Saçma sapan boş muhabbet yapma işine bak ! Allah'a şükür bu zamana kadar kimsenin kul hakkına girmedim, haram lokma yemedim Allah bu saatten sonrada nasip etmesin.
@Haberlisan; konuyu farklı boyuta çekmeyelim ben o ithamları mesajları görmedim cevap vermiyorum. Böyle bir durum olacağına inanmıyorum.
Ben kamyoneti ayarladım kiraladım, ne takan oldu, ne duyan. Durum yazdıklarımdan ibaret
digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Konu ilginç.
Bu konuyu görmüştüm ama konuda yazanları görünce yardıma ihtiyacı olan kişinin söylediklerine pek inanamamıştım.
Bu memleket gariban dostudur. İnsanlar mahallelerinde geliri olmayan yardıma muhtac kişileri bilirler.
Böyle kurban bayramı gibi dönemlerde en çok eti onlara gönderirler.
Giymedikleri kıyafetleri, ihtiyaç duymadıkları eşyaları bu insanlara verirler.
O konuda konuşan ablamızın sözlerini inandırıcı bulmadığım için hiç bir aksiyonda bulunmadım.
Belki o konuyu açan arkadaş da gaza gelip konuyu açtı, sonra ihtiyaç sahibine gerçek hayatta ulaştığında samimiyetinden şüphe edip yardım organizasyonunu uzatmak istemedim.
Ama bu konudaki arkadaş da bir zahmetin ve maliyetin altına girmiş.
En azından telefonuna yanıt verilip bir durum açıklaması yapılmalıydı.
Bir konu açıp organize bir harekete giriyorsanız arkanızdan gelen insanlara karşı sorumluluğunuz vardır.
Ben herhangi bir ithamda bulunmadim. Kesinlikle boyle olmustur da demedim.
Sadece sorgulayalim dedim. Ortam malum!! Ne melek yuzlu seytanlar gorduk r10da bugune kadar.
SORGULAMADAN ZARAR GELMEZ

Madem konu acmak icin sorumluluk almissiniz o zaman takibini yapmalisiniz. Yok rahatsizlik vermek istemedim soyledir boyledir kabul edilemez. Arkadas hazirda mal ve kamyonet bekletmis. Madem konuyu actiniz, madem yoda arkadas takmadi, ilgilenmedi, bu konuyu acan arkadasa neden zorda olan kadinin bilgilerini iletmediniz, veya kadina bak bu sahis size yardimxi olacaktir onunla iletisim kurun demediniz? Araci olmadan kendisi direkt yardimci olurdu burda sitem eden arkadas? Sizin Konuyu acma sebebiniz ona yardimci olmak degilmiydi?
yelloweyee adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Gozunle gordugun kisilere direk kendin elden yardim edeceksin. Uzaktan duyar kasan hic kimseye yardimim olmamistir olmazda.Boylede olmasi gerekir. Baksana adamin uzerinden onca laf edilmis gelip 1 kelime aciklama dahi yapamamis.
Merhabalar .
Öncelikle kusura bakmayın profile bakarsanız uzun süredir
Forumda değildim problemler ve işlerim vardı .
Allah nasip ederse akşam eve geçince yorum atacağım
Hayatta tek birşeyden korkarım yalan ve yalan konuşan
Kendini farklı biri gibi göstermeye çalışan insanlardan
Kişiliğiniz dahi belli değilken sadece rüzgar yapmak için konu açmayın akşam gerek video gerek yazı olarak konunun aslını astarını anlatacağım ..
Saygı ve sevgilerimle