PaSaSa adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
dana dalağı hiç yemedim ama keçi dalağı çok lezzetli böyle üstüne 2 tarafa 3-4 bıçak darbesi közde pişir misss löp löp ye tavsiye ederim
Teşekkürler hocam alıp deneyeyim o zaman. En kötü ihtimal köpeğime veririm boşa gitmez

DOS adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam protein ihtiyacı diye birşeylere takılmayın eğer bu sporu severek yapıyorsanız ihtiyacları bir kenara atın disipline yoğunlaşın bu disiplinde beslenme dinlenme antreman kişisel temizlik düzenli duş vb sporla birlikte hayatınızı bu disiplinle dengeleyin ve buna göre kendinizi adapte edin kimisi spor yapıyor ama şaldır şuldur sorsan spor yapıyor ama faydası olmaz spor demek sadece beslenme veya sadece antreman değildir tüm bunların bütününü sağladığında ancak vucudun tüm bunların karşılığında sana olumlu sonuç verir. Zamanla ve devamlılığı olduğu takdirde kısa sürelerde çok iyi sonuçlarda alabilirsin. Altın kurallar vardır. Boyuna kilona göre bir beslenme diyeti belirle kendine kiloluysan rejim zayıfsan bulk için gerekli bol karbonhidrat ve ucuz protein kaynakları yumurta tavuk pilav makarna bunları sevceksin bir şekilde tatlıdan şekerden asitli içeceklerden fastfooddan çok yağlı yiyeceklerden prof bir sporcu olduğunda kısıtlı ve ödül olarak yersin ancak ama başlarda yeniysen ve zayıfsan önüne ne gelirse ye antremanlarını ağır şiddetli yapabilmek için güç kuvvet enerji gelir Vucudunda karbonhidrat daima olmalı onun dışında antremanların şiddetini zamanını tekrarlarını setlerini ağır olarak yap öyle ter akıtmadan spor olmaz zorlucan sınırları bol bol su içiceksin. günde minumum 3-4 litre iç hatta bir taktik söyliyim sana 1 bardak içiceksen 1 bardakda bonus yap ben şirkette susayınca 2 bardak içiyorum 3. bardağıda elimde masama alıyorum onuda içiyorum bekleyerek aklıma geldikçe kalkar su içerim su faydalıdır günlük su tüketimini çoğalt alkol sigara kullanıyorsan özel günlerde ve antremandan hemen önce sigara enerjini etkiler recovery süreni ciddi uzatır setlerde çok beklersin toparlanamazsın hemen antremandan 3-4 saat öncesine kadar en son sigaranı iç ve antremanda gücünü etkilemesin. Yani aklıma gelenler bunlar şuanlık Uzun vadeli her insan kendine göre böyle şeyleri listeler yada şekillendirir benim daha satırlarca anlatabilceğim şeyler varda bunlar yeterli zamanla spor hayatının bir parçası oldukça hayatını ona göre şekillendirmeye başlıyorsun spor yapıcaksan mecbursun yemek yemeye antremanını çıkarabilmen için mecbursun dinlenmeye sağlam güclü sağlıklı bir vucut için zararlı yiyecek içeceklerden sürekli olmasada uzun süre ayrı kalmayı kendine ödül olarak görmeyi kabullenceksin bir zaman sonra bunlar her sporcunun yaşadığı şeylerdir...
Hocam süper yazı yazmışsınız çok teşekkürler önerileriniz için. Sigara alkol vb. yok. Diğer konularda da dikkat etmeye çalışacağım. Evde aletlerle elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum