https://twitter.com/hakancan0134/sta...04253581799424
Cümle bir defa "Peygamber hazretleri" diye başlıyor. Oysa Efendimiz (Sallallahu aleyhi ve sellem) yada Peygamberimiz (sav) veya Hz. Peygamber diye başlayabilirdi. Peygamber Hazretleri biraz herkes öyle diyor ya biz böyle diyelim şeklinde alaycı bir üslubu ifade eder.
Bir parça suyla herkesi doyuruyordu. Burada su için "bir parça" yerine "bir yudum" veya "bir damla" yada "bir avuç" kelimeleri kullanılabilirdi. Zira parça kelimesi ekseriyetle katı cisimler için kullanılır. Hepsini geçtim "kandırmak" kelimesi illa parçada geçecek ise "suyla kandırmak" yerine "suya kandırmak" olarak da kullanılabilirdi. Peşinden gelen cümlede "ben kanmıyordum" yerinede "ben doymuyordum" da kullanılabilirdi.
Bu nasıl bir üslup?
Bu nasıl ders?
Bu müfredatı hazırlayan kim?
Gereken yapılacak mı ?
Çocuklar yada toplumumuz kandırmaktan ne anlıyor?
Çocuklar TDK'ya bakmaz öğretmen orada ne anlatıyorsa beynine bilinçaltına öyle girer.
Kasıtlı mı kasıtsız mı bilemem ama bu tür olayı kınıyorum ! Söz konusu benim inancım ve peygamberim.
14 15 16 yaşındaki bir çocuk dersi dinlerken eş anlamlı yada sesteş mi diye düşünmez orada söyleneni anlar.
Ders konusunda anlatılan Lider değil, Cumhurbaşkanı değil, Komutan değil yada sıradan bir insan değil !!
Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimizdir. O yüzden ders konusu olacaksa bile ince eleyip sık dokunup öyle yayına alınıp ders olarak verilmesi gerekir..