ReMo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar bu zamandan sonra bu sektöre girilirmi? Ne kadar bütçe ile girilmesi uyğun olur?
Bu konuda beyin fırtınası yapalım biraz
"Ne kadar bütçe?" sorusunu sorduğunuza göre çok bir bütçeniz olduğunu zannetmiyorum ama şu anda zibilyon tane alışagelmiş hosting firması bulunuyor. Onun yerine (tabii ki güncel teknolojileri takip ediyorsunuzdur ben sadece hatırlatayım) serverless mantaliteye uygun amazon aws gibi bir altyapı geliştirip, doğru ekibi kurup (ki ülkemizde bunu başarabilecek çok kaliteli yazılımcılar ve dc mühendisleri bulunuyor) büyük oyuncu haline gelinebilir. Bu söylediğim tabii ki birkaç milyon dolar tutacak bir vizyon ama olay hedefi anlamak. Çok detaylı bilgim olmamasıyla birlikte, buna fikre benzer olmasa da, cloud server mantığında netinternet'in ilkbyte adında bir girişimi bulunuyordu. Çıktığında böyle girişimleri görmek sevindirmişti. Kim bilir belki onlar da ileride aws mantığında iş modeli geliştirirler.

Ayrıca şunu sorarım size: Hadi hosting sektörüne girmek istediniz, hadi şu anda r10 hosting kategorisinde bulunan bilmem kaç yüz tane eski kaliteli firmalara rakip olmak istediniz; hiç bakmadınız mı "Bir sunucu kaç para? Datacentera gitsem aldığım sunucuları ne kadar ücrete barındırırım, hat ücretine ne kadar öderim, elektriğine ne kadar öderim, firewall sistemi kurabilir miyim? Dur bunun ddos atakları olacak nasıl engelleyeceğiz? E benim müşterilerim gece çalışan insanlar, bu insanlara gece teknik servis kim verecek?" En önemlisi sizi diğer firmalardan ayıracak olay nedir? Bu liste uzar gider.

Bu sorularla birlikte bir kıvılcım yakabildiysem ne mutlu bana. İyi günler