Bu sıcaklık değeri normal olmamalı diye düşünüyorum. Benim kullandığım işlemci gerek çekirdek gerek diğer özellikler olarak sizinkinin altında(Ryzen 3600x) fakat bende ilk başlarda ısınma problemi yaşadım. 60-65'e çıktığı oluyordu. BIOS ekranından işlemciye verdiğiniz voltajları kontrol edin. Bazen bazı anakartlarda voltaj default olarak fazla verecek şekilde geliyor.
Tabi bu teknik taraf. Elinizdeki sistem çok iyi bir sistem. Gerek render, gerek 3D modelleme vs uğraşıyorsanız gerçekten tatlı bir sistem. Buna yakın 128GB Ram içeren bir pc vardı bizde de zamanında. Lumion, 3DSMAX Vray render amaçlı kullanıyorduk.
Sözün özü zaten böyle bir cihaz kullanırsanız bilginiz vardır ama söylemeden edemeyeceğim. Lütfen termal macunu kontrol edin. Sıvı soğutmanız işlemciye tam oturuyor mu? Mesela benim sıvı soğutma biraz değişik. İlk oturturken kafam çok karışmıştı. Aradaki boşluğu lütfen kontrol edin. Sıvının "gulp" sesini duyuyo musun arada? Pompa sesi yani. Kasa içi fan dizilişiniz doğru mu? Önden alıp üstten, arkadan egzos senaryosu her zaman en iyisidir.
Kasayı sinerji.gen.tr Topladı. ORTALAMA boşta işlemci sıcaklığı 45- 50 aralığında.