Herkese iyi forumlar. 2 ay önce yeni bir eve taşındım. bugün de whatsapp grubundan apartman giderlerini attılar. Bu giderlerden hangisi müteahhitin yapması gereken şeylerdir? gruptaki bir çok kişi dava yoluna gideceğini söyledi bu rakamlar karşısında. Aylık 150 tl aidat istediler. Plaza diye geçiyor ama çöp toplanması dışında bir hizmet yok. Bu konularda yasal bilgisi olan var mı? teşekkürler.
Güvenlik kameraları, bisiklet park yeri, posta kutusu, bunlar demirbaş olarak geçer mülk sahipleri ödemeli, yönetim kurulu giderleri huzur hakkı olarak geçer ama makul seviyenin çok üzerinde bu gider eğer mülk sahibiyseniz denetmeleri çagırıp denetlettirerek yönetimi azlettirebilirsiniz, geriye kalan giderleri kiracılar öderler. Halen müteahhit firmanın yönetimindeyse işiniz zor. Hukuki olarak mahkeme süreci uzun sürer ve sadece demirbaş olarak tespit edilenler, mülk sahiplerine yansıtılır mantıklı olan yönetimi azlettirmek ve içinizden bir yönetim seçmek. Mülk sahibi değilseniz demirbaş giderleri için itiraz edebilirsiniz