Fişi çekmek yerine envayi çeşit ayara bakmaya ne gerek var? )))
Fişini çektiğiniz halde desktop kendi kendine açılmaya başlarsa o zaman korkmaya başlayıp bir hoca falan çağırabilirsiniz )))
Görev zamanlayıcıyı kontrol et.
Yüklediğin bir program windows a otomatik açılış komutları giriyor olabilir.
Task Scheduler...
Ya da biosta network wake up komutları açıktır, networkten modem restart olup bilgisayara bağlandığında açılıyordur.
Görev zamanlayıcı yapmıyor malesef. Wake on *** hem ethernet kartından hemde biostan kapalı konumda. Komik bir ynaıt olacak, fişi hiç çekmedim ama çözüm olur elbet. Hergün belki 5 kez bilgisayarı açıp kapattığımızı varsayarsak çok zahmetli hocam.
Kapalı bilgisayarın açılmasının işletim sistemiyle ne alakası olabilir herkes format yazmış. Donanımsal bir sorun %90. Start butonu arızalı olabilir.
İşletim sistemi ile başlatma sağlanabiliyor. Kullandığım zamanlar oldu. Malesef start butonu pimlerini çıkarttığımdada sorun çözülmemişti onuda denedim. Denediğim şeylerin yarısı aklıma gelmiyor bile.
Benim eski masaüstü bir bilgisayarımda da bir ara öyle bir sorun vardı. Bios pilinden kaynaklandığını tespit etmiştik.
Bios ayarlarını sıfırlayarak denedim ve pili çıkartıp takıp denedim yine olmadı.
Onda veya power suplly de sorun vardır. Deneme amaçlı başka bir power supply tak. Yoksa bir tamirci den dandik bir tane isteyiver bir gecelik.
Ayrıca biostan açılış kurallarını kontrol et. Düğme dışında açılış yapmasın.
Hocam usb uyandırmaya kadar hepsi kapalı. Powerdna olduğunu düşünmüyorum çünkü hem yeni hemde havalandırması yeterli buz gibi çalışıyor bilgisayar.
Tam 12 adet 50 GB a yakın yazılımı ufacık bir virüs yüzünden silip atmış bir adamım size de tavsiye ederim. Yazılım dediğiniz tekrar kurulur ama veri güvenliği geriye gelmez. Donanımsal bir sorun yüzünden power tetiklenmiyor ise kısa devre kontrolü yaptıktan sonra formatı çakın gitsin.
Dediğiniz gibi veri güvenliği önemli son çare formatı düşünüyorum. TAhminimce de format çözecek işi ama işte