Vakti zamanında metaş diye bir hisse senedi vardı o zamanlar açığa oynama ve tutarı 2 gün içinde yatırma imkanı da vardı.. (90 öncesi) 375 liradan bilmem kaç lot alım girdim ama parayı yatırmadan o gün kağıt tavana vurdu, kağıtta tavana vurunca kimse benden para filan istemedi.. yaklaşık bir ay kağıt tavan tavan tavan yürüdü en son ben 6400'den satış verdim para yatırmadan gittim paramı çektim ki o zaman çalıştığım işyerinden aldığım paranın 10'larca katı idi rakkam.. Çok güzel para idi.. Kağıt ise benden sonra bu sefer dibe döndü en son tahta kapandı : )) Sanırım oradaki olay; millet benim alımı işlem yaptığım şirketin operasyonu zannetti herkes ona yürüdü.. Güzel bir anı oldu benim içinde..

Ama aynı dönem batıp intihar eden de pek çok kişi oldu.. Borsalar oyun alanı değil ve unutmayın asla ama asla vadesi olan para ile borsaya girilmez !.. Sadece unutabileceğiniz ve bekleyebileceğiniz para ile borsaya yatırım yapın..

Not: açığa işlem ile de yıllar sonra başka bir kurumda bir seansta tüm sermayemin tamamını bıraktım üzerine biraz borçlandım ama yine de Allahım sana şükürler olsun dedim.. Çünkü seans öyle bir yerden döndü ki tahta çiz ile klitlendi ve ben açığa toplu satış yapmıştım.. neyse ki açıldı açığa sattığım hisseleri geri aldım. Alamasam sonunda o panikle herhalde tek çarem kalacakt..ı direk taksiye atlayıp boğaz köprüsüne giderdim.. Başka alternatif yoktu zira.. Aman diyorum asla ama asla açığa işlem yapmayın..