Dofollow kadar etkisi olmaz. Bağlantı alacağınız sayfa arama motorlarına açıksa eğer, az da olsa sitenize katkı sağlar.
yav dostum senin bu kesin konuşmalarını vs neye borçluyuz ? bu kategorideki bir çok konuda sanki 500 tane test yapıp sonucundan eminmiş gibi yorum yapıyorsun. açıkla bakalım şu yazdığını hangi testleri yaparak söylüyorsun ? veya de ki şuradan okudum kaynak bu beraber tahlilini yapalım. he yok benim kaynağım çok başka diyorsan bildiklerini(?) kendine sakla da insanlar yanlış yönlenmesin.
Bunun SEO ile direkt etkisi yok. noreferrer tagini kullandığınızda gittiğiniz site sizi analytics raporlarında göremez.
mesela a sitesi, b sitesine noreferrer ile bir link verdi, b sitesi analytics koduna baktıgında bunu direkt giriş olarak görecektir. noreferrer site için linklemede kullanılmaz bu arada, ek bir bilgi olarak paylaşalım.
yakında bunla ilgili detaylı bir yazı da paylaşacağız.
bu arkadaşın söyledikleri doğru. bunun dışında bu konuyu redditte google personeli john mueller "Yep, it's just a link." cevabını vermişti aşağıdan inceleyebilirsin.
https://www.reddit.com/r/bigseo/comments/6adn70/relnoopener_noreferrer