İnsanların yüzde 70'den fazlası hiç bir belirti göstermeden kendiliğinden iyileşiyorlar ve atlatıyorlar. Belirti göstermiyorsa ve yaşınız ileri değilse korkmayın ve bence test yaptırmayın. Kendinizi mümkün olduğunca diğer insanlardan birkaç gün de olsa uzak tutun. Zorunlu ihtiyaç dışında dışarı çıkmayın. Birkaç gün bekleyin. Yine belirti göstermezseniz yine dikkat ederek yaşamınızı sürdürün.
Geçen gün bir profesörün yayınladığı makaleyi okudum coronavirüsün insanların psikolojisindeki etkisi üzerine. İnsanlar virüs bana bulaştı mı? hasta mıyım? diye düşünerek kendilerine verdikleri psikolojik tahribatlar psikolonijinizde büyük tahribatlar ve düzeltilemeyecek bilhassa destek bile almanızı gerektirecek travmalara kadar giden bir süreç içerisine giriyormuş. Bu nedenle sürekli oldum mu acaba? kesin vardır bende gibi düşüncelerle kendinizi yiyip bitirmeyin psikolojinizi alt üst etmeyin. Önlemlerinizi elinizden geldiğince alın ve yaşamınıza devam edin. Eğer her zaman bu psikoloji ile yaşarsanız belki de psikolojinizin alacağı tahribat virüsün vucudunuza vereceği tahribattan daha yüksek olacak.