2006 Ocak ayından bu yana vergi kaydım ile işlemlerime devam ediyorum. Şimdi anlatacaklarım biraz farklı bir bakış açısı olacaktır. Ciddi anlamda verginin sorumluluklarından ziyade işleyişin size kattıkları ile alakalı.
Öncelikle Vergi kaydı Devlete olan yükümlülüğün yanında, işinize gereken önemi ve ciddiyeti vermenize olanak sağlar. İş disiplini, iş bilinci gibi konuları müşterilerinize karşı da idrak ettirdiğiniz takdirde ciddi anlamda hatırı sayılı fiyatlar ile ticaretinizi de yapmaya başlıyorsunuz. Ben konu sahibi arkadaşın derdini görüyorum. Aslında bakarsanız kendisi
vergiden kaçırmıyor,
vergiden kaçmaya çalışıyor...
Tavsiyem daha fazla iş ile bu hengameden kurtulabilecek resmi prosedürlerin hepsini tamamlamanız. Bu hususlar tüm vergi mükellefi olmayanların faydasına olacaktır...
Hocam ben 10 yıldan fazla esnaflıkta yaptım, vergi vs. ödedik devlete. Hatta fazlasıyla ödedim.
Ama adsense işi biraz farklı. Tabi gelir elde ediyoruz ama mesela ortada bir kdv saçmalığı var.
Yabancı ülkelerde kdv alınmazken burada toplam gelir üzerinden kdv alınması biraz işi zorlaştırıyor.
Çoğu kişide zaten yabancı ülkeler üzerinden hallediyor kazançlarını. Yani istersen yine vermezsin.
Devletin bu adsense kazançlarına özgü bir kanun çıkarması lazım. Özellikle kdv istisnası yapması lazım.