Kendimi işveren olarak düşünüyorum;
- Evden çalışma zorunlu değil ama kısa çalışma ödeneği desteği devam ediyor. İki tarafın menfaatine bir çözüm düşünülebilir. Bunu cebe koyalım.
- Ofis ortamı çalışanlarımın sağlığı için önemli:
- Dar alanda çok kimseyi, herkes maskeli de olsa çalıştırmam. Kişi başına en az 10-12 metrekare alan olmayan yerde ofis çalışması yaptırmam.
- Toplu taşıma kullanan çalışanlara bir çözüm bulurum, erken gel erken git ya da az sayıda kişinin kullanacağı servis ayarlamak gibi.
- Evden yürüyebilecek tüm işleri evden yürütür, gerektiğinde ekip bağlılığını devam ettirmek için ofiste toplantılar alırım.
- Her şeye rağmen performan durumlarını çalışanlarım değerlendiremez, ben değerlendiririm. Ama onların sağlığı benim için daha önemli.
Şimdi; işveren değilim ama bu kuralları oluşturup uygulayan bir yöneticiyim.
Arkadaşın anlattığı noktalarda benim için en önemli şey, yüzdeyüz evden çalışmaya yatkın bir işi olduğu ve ofis ortamının bulaş riski yüksek olduğu. Bu durumlarda evden çalıştırmak lazım. Ama performans vesair konularında bir şey diyemem. Ekibimden biri korona olacağına performansı birkaç ay düşük olasun, idare edeceğiz...
performans konusunda aslında azalmadığını çok rahat söyleyebilirim. nasıl derseniz iki adet çok büyük lansman yaptık bulunduğumuz sektörde ki gerçekten çok büyük

yani ofis ortamında çok mümkün değildi bence o kadar kısa sürede. çünkü ofisteyken fiks 9-6. hadi 9-7 olsun ya da 9-8. ama lansman sürecinde gece 3'e kadar çalıştığımız oldu. lansmanı da gayet iyi yaptık ve şu an ürün oldukça iyi bir seviyede. o yüzden rahatlıkla performans konusunda yorum yapabiliyorum.
bu arada saydığınız tüm olumsuzluklar ne yazık ki var. maske takmayarak"kanka n'aber yiaaaa?" diye ağzımın içine girenleri saymıyorum bile.