İletişim hocası bir dostumun söylediğini direkt aktarıyorum buraya;
İletişim;
Senin neyi ne kadar anlattığın degil, karşındakinin neyi ne kadar anladığıdır.
aynen, forumda bi siz haklısınız. aksi hiç bi zaman söylenemez. siz anlatıyorsunuz biz anlamıyoruz. aynen kardeşim. bu laf sokmanın sonrasında da söylediğim tüm sözlerin boşa sarfedildiğini idrak ettim, sana ve arkadaşlarına muazzam kodır hayatlarınızda başarılar diliyorum. özür dilerim söylediklerinizin aksinde bi şeyler karaladığım için, pardon. siz her zaman haklısınızdır. herkes de otursun kodlama öğrensin, öğrenmekle kalmayıp otursun pintereste bot yazabilecek seviyeye gelsin. çünkü bunlar kolay şeyler, muhtemelen 3-5 yıl sonra başarıya ulaşırsınız. anlatması ne güzel. ne kadar hoş. ondan sonra da dersiniz, biz doğru yol için tavsiye veriyoruz diye. çünkü insanların başka hiç bi işi gücü yok. çünkü herkesin zekası bir, algı kapasitesi bir, problem çözme becerisi bir, öğrenme yeteneği bir. herkes öğrenir canım.
benim tavsiyeme gelince. arkadaşlar. ne kodlama öğrenmeyle vakit kaybedin ne detaylarda boğulun. pinleme yapabileceğiniz kendi sisteminizi oluşturmanız için önce oturup en az 1 yıl aralıksız kodlama çalışmanız gerekiyor. o bitti program yapmaya başladınız, bunun test süreci var problem çözme süreci var geliştirme süreci var karşılaşacağınız farklı sorunlar var var oğlu var. kolay işler değil bunlar. 25 yıldır işin içinde olan adamlar için çocuk oyuncağı gelir ama mevzuya uzaksanız imkansıza yakındır o mücadele sizin için. 100 ünüz dener 3 ünüz o da belki başarıya ulaşır. en basitinde bu işi yapabilmeniz için içinizde arzu ve istek olmak zorunda. satır satır kod parçalarına gömülüp uzun saatlerinizi ayırabileceğiniz iradeye sahip misiniz bunu iyi bilmeniz lazım. bakmayın uzaktan şunu yapın bunu yapın demelerine, o işler onlara kolay. bu işlere şevki, merakı, arzusu olmayan kişiler için her daim zor. o yüzden size tavsiyem otomasyonlara yoğunlaşın. bu arkadaşların bahsettiği kod muhabbetlerinin 100 katını yapan adamlar var, ruslar. ekipler halinde programlar geliştiriyolar. siz tek başınıza oturup bi program çıkarıp bu adamların yaptığı programlardan daha başarılı olacağınızı zannediyorsanız zaten lafım yok. ama emin olun çoğunuz yanlış yönlendiriliyor. vaktinize yazık olur en fazla. çünkü ben bi kere işin içindeyim. temel kavramlara hakimim ama karmaşık kod, satır aralarına boğulmak herkesin harcı değil. öyle olsaydı zaten çoğumuz coder olmuştuk şimdi. tavsiyem, hazır programların kullanılışını öğrenmeye çalışın. sizi büyük yükten kurtarır. boşa dememişler amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok, birileri keşfetmiş biz de bunun üzerine katarız diye.sıfırdan bi şeyleri keşfetmeye gücünüz olduğunu düşünüyorsanız deneyin ama yoksa, vaktinize yazık olur emin olun. siz işe başlayıp öğrenene, program geliştirene dek pinterest kim bilir ne duruma gelir o süreçte. bunların hepsini hesaplayın. kısacası oturup eğrisiyle doğrusuyla iyice düşünmeden hiç bi işe kalkışmayın, yazık edersiniz.