Herhangi bir pozitif tam sayıyı (2 ve daha büyük), tam bölen ilk pozitif tam sayı (1'den farklı) her zaman asaldır.
Cidden ne demek istediğinizi anlamadım. Örneklerseniz sevinirim. Ben de KPSS çalışıyorum konulardan biride bu. Ben anlamadığım cümleyi bir kaç farklı anlamla örneklendireyim.
Örnek1- Herhangi bir pozitif tam sayı = 5
Tam bölen ilk pozitif tam sayı= 10 ( çünkü 5 desen sayının kendisi oluyor zaten. Asal sayı=Asal sayı demenin ne anlamı var anlamadım.) E 10 asal sayıdır diyosan değil.
Örnek2- Herhangi bir pozitif tam sayı= 20
Tam bölen ilk pozitif tam sayı(1denfarklı)= 2 (E çift sayı yazıyorsan üste zaten hep ilk 2 ye bölüneceği için 2 de asal olduğu için hep 2 oluyor.) Hadi 2 dahil değil dediğini varsayalım 4 olur o da asal değil.
Örnek3- (Bu bölümde arkadaşın bölen ile bölüneni karıştırdığını varsayalım)
Herhangi bir pozitif tam sayı= 25
Tam bölünen ilk pozitif tam sayı = 25 yani kendisi olsa da asal değil zaten istediğimi yazabileceğime göre Asal yazmam gg olur. Hadi 50 olsun 2. Tam bölünen 50 de asal değil.
Yani ben bişey anlamadım. Ya da öyle saçmaladınki beni de hayatımın en saçma matematik işlemleriyle uğraştırdın.
2. verdiğiniz örnekteki gibi düşündüm, acaba 57 sayısını alabilir misiniz? Hep 2'mi oluyor cidden?