Bu sektörde uzun süre bulundum. Bu zamana kadar fatura kesen bir tane smm'e rastlamadım. Adamlardan fatura talep edince ekstra KDV ödemeniz gerekli diyor. Ancak işin maliye tarafında durum böyle olamaz. Ödemesini kredi kartıyla yaptığım internetteki herhangi bir web sitesi ödeme yaptığım kadarıyla fatura kesmek zorunda. 10 tl'lik bir ürün alıyorsam ve web sitesi bunu o fiyata satıyorsa KDV dahil 10 tl anlamındadır ve bunun üzerinden faturası kesilip tarafıma gönderilmelidir. SMM'ciler hariç sonradan ekstra kdv vermelisiniz diyen bir e-ticaret sitesine henüz rastlamadım. Çünkü böyle bir şey o-la-maz. Kesmiyorlarsa da günün birinde mutlaka patlayacaklardır.

Shopier kullananlara gelince de bu işlerde hızlı ve kolay para olduğunu zanneden birçok genç arkadaşımız işin şirket ve vergi boyutunu düşünmeden atlıyor. Kafalarına göre maliyet analizi yapmadan en ucuz şekilde paket koyuyorlar. Atıyorum maliyet ve vergi sonrası 50'tl ye gelen bir ürünü adam 20 tl ye satıyor. Benim vergi verdiğim bir sektörde sen hiç vergi vermeyerek benimle rekabet etmeye çalışırsan ve ortada haksız bir rekabet oluşturursan günün birinde patlarsın. Üzgünüm ama vergi kaçırmak en ağır cezalardan biridir.

Bu arada konu sahibi haricinde genel düşüncelerimi yazdım. Geçmiş olsun hocam umarım uzlaşırsınız.