EvilBozkurt adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
YouTube'de geziyorum karşıma şöyle bir video çıktı. Ben masaüstü bilgisayarımdan uzak kalacağımdan dolayı sağlam bir notebook almak için para biriktirirken yine birileri on binlerce liralık bilgisayarında yüz binlerce liralık arabalara bakıyor. Hadi beni bırakın daha üniversite okuyorum ama o kadar sağlam insanlar tanıyorum yazılım sektöründe ama hiç birisi bu fiyata araba bakmıyorlar. Fiyatı bırakın 18 yaşında araba alacak paraları olması için mucize gerekiyordu. Sanırım biraz daha bu şekilde devam ederse hayatım okulu bırakıp bir tane kılıç alıp YouTube'de karpuz kesme videosu yapacağım, Twitch'de de yayın açıp her saniye 10 farklı küfür ederek oyun oynayacağım. Yazılımı yine bırakmam ama hobim olur.

https://www.youtube.com/watch?v=68IsaqX1B-k

Elbette bunlar hazımsızlıktan dolayı yazılmış şeyler. Yıllardan beri gelen başarısızlıkların birikiminden dolayı yazılmışlardır belki de... Yolumdan vaz geçeceğimi de zannetmiyorum ama insanın morali bozuluyor be Hedefim kesinlikle bu arkadaş değil hatta bu arkadaş sevdiğim de bir arkadaş ama yıllardır yazılımla uğraşacağıma, yıllardır şaklabanlık yapıyor olsaydım yüksek ihtimalle şu anda milyonerdim
Bu adamları bu hale getiren sizlersiniz değerli kardeşim.
Şahsını suçlamıyorum.
Genel olarak bizim toplumda zenginin malı züürtün çenesini yorar mantığı geçerli.
Adamlar da bu yüzden daha çok izlenmek daha çok takipçiye sahip olmak için zenginlik taslıyorlar.

Ayrıca 500 binlik araba sahibi olmak için iyi bir yazılımcı falan olmaya gerek yok.
Zenginlik insanların kendi yeteneklerinden ziyade başkalarının yeteneklerini kullanarak elde ettikleri bir değerdir.
Bir doktor iyi çalışırsa ve birikim yaparsa 500 bin liralık arabaya biner.
Ama o doktoru çalıştıran hastanenin sahibi hiç para biriktirmeden 5 milyonluk arabaya binebilir.

Bu vasıfsız zibidilerin meşhur olması, para kazanması da ülkede çok fazla işsiz güçsüz vasıfsız gencin olmasından kaynaklanıyor.
Şu videoları izlemeye harcadığı zamanı yabancı dil öğrenmeye ve kendini geliştirmeye harcayan gençler 30 una gelmeden istediği arabaya biner.
Vaktini playstation, pubg, twitch ile ziyan edenler de babam bana neden istediğim arabayı alamıyor hayat adil değil diye isyan ederler.