Evet arkadaşlar daha önce 1 konu açmıştım, görüşme ile alakalı.
İkinci görüşmeyi yaptım. Bana giderlerini çıkar dedi ve kredi kartı ekstresi, havale + eft giderlerimi çıkardım.
İşte sunucu paraları ne bileyim domain, adwords vs. vs.
2 senede 120bin TL hesapladı geliri, gider ise 60bin civarı çıkardım.
1-2 tane site satmıştık, onu da ekledi. Sadece Google Adsense giderlerini değil diğer gelirleri de ekliyor.
Mesela ben bir ara Reklam9 ile çalıştım, ordan gelen paraları da hesaba kattı.
Knight Online oyunundan kazandığım ve Bynogame üzerinden aldıım 3.000 TL yi bile kattı.
Ticari faaliyet olduğuna inandığı her şeyi katıyorlar.
Sadece eş dost, arkadaşlardan gelen paraları katmıyor.
Bitcoini de katmadı saolsun, sonuçta bitcoine yatırıp çekiyorum, katması saçma olurdu.
Müfettiş iyi niyetli ama diğer arkadaşlar gibi kafadan %50 gider hesaplamadı, beni bayağı uğraştırdı.
Şimdi ortalama 120.000 TL kazanç çıkardı. Sanırım buradan 20bin TL civarı KDV kesecek.
Kalan 100bin TL den 60bin TL gider düşersek 40bin TL üzerinden de 7-8bin gelir vergisi.
Gecikme zammı veya başka ücretler olur mu bilmiyorum.
En son bir kez daha görüşeceğiz. Sanırım sonuca bağlayacak.
İmzalar vs. atılacak.
Eğer 30 üzerinde çıkarsa kabul etmeyebilirim, mahkeme yoluna gidebilirim. Onu danışmam gerekecek.
KDV yüzünden biraz tutar yükseliyor. Giderleri KDV olarak düşmüyor. O konuda bilgisi olan varsa nasıl bir yol izleyebiliriz?
Soruları özelden sormazsanız sevinirim, mesaj kutum dolu, buradan yazarsanız cevaplarım.
Önemli Not: Size tavsiyem. Gelirinizi r10'da söylemeyin. Benden çok daha fazla kazananlara denetim gitmedi.