hasbelkader adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
1. Evde olmadığını kanıtlarlarsa işten çıkarabilirler. (Pandemi dönemi dahi olsa)
2. Arabulucu ile işletme ve işçi arasında sözleşme yapılıp işçi kendi çıkışını verip tazminatını alır ve işsizlik maaşından da faydalanabilir.
Not: Çok yakın bir arkadaşım arabulucu sözleşmesi ile istifasını verip tazminatını aldı ve şuan işsizlik maaşı almaya başladı.
Evde olmaması (işveren / çalışan) işten çıkarılma söz konusu değildir. Evde olup olmaması ile ilgili delil niteliğinde belge arayışına girmez. Izinli süreden bahsediliyor.
Işçinin sözleşmeyi kendisinin yani tek taraflı olarak feshinin gerçekleşmesi için (yani ben kendim işten çıkıyorum diye imza atarsa) attığı imza ile ne kıdem tazminatı nede işsizlik maaşı alabilir.
Işçi kendi çıkışını vermesi durumda (Sağlık problemleri etkileyen durumlar hariç) altını çizerek belirtelim. Kıdem ve işsizlik maaşı alamaz. Arkadaşlar böyle bir hataya düşmeyin sakın. Hasbelkader dikkat ediniz. Kesinlikle tazminat ve işsizlik maaşı almanız söz konusu olamaz.
...

Işveren işçiyi işten çıkarması durumda (patronum beni işten çıkardı ey devlet. Bu zamana kadar sigorta ödedim ve ödediğim sigortada işveren ve işci primi olarak yarın bir gün işsiz kalma durumda bana siz sahip çıkacaktınız. Mağdur oldum. Mağduriyetimi giderin. Taaki iş bulana kadar destekte bulunun. Işte bu desteğin adı işsizlik maaşı) devlet işçiye sahip çıkar.

Konuyu açan arkadaşımıza şunu söyleyeyim.
Firma babanızı çağıracak. Seni işten çıkarmış gibi yapalım ama senden bir imza alacağız. O imza evrakta ise yazılacak bilgi şudur. Firmadan herhangi bir alacağım kalmadı. Tüm haklarımı aldım. Imzanla bize bu güveni verirsen. Bizde seni işten çıkarmış gibi yapıp devletten maaşına göre her ay bir tutar ve sigorta gününe göre en fazla 10 ay boyunca işsizlik maaşı alır.
Babanız imzayı atmasın yinede. Işten atılması durumda zaten işsizlik maaşı devlet veriyor. Işveren değil ve firmada ömrünü tüketmiş bir adamada tazminat verecek. Hakkıdır. Günahtır. Emektar adama yapılmamalı.