deniozer adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Herkese selam ,

Öncelikle @BigSEO; güzel bilgler eline sağlık. Ben nacizane kendi gözlemlerimi söyleyeceğim.
  • Eylül ayının 2'sinde kalite güncellemesi zaten yapıldı. Google bunu açıklar falan, bu işleri kafadan geçeceksiniz. Google sadece "core" yani çekirdek güncellemeri duyurur.
  • Güncelleme gelir maksimum 1 hafta içersinde sıralama oturur ve devam eder. Ortalama her ay özellikle sektörel bazlı kalite güncellemesi olur. 3-4 ay da bir çekirdek algoritma update edilir. ( Çok Radikal Değişiklikler Olmaz )
  • Kalite güncellemeleri 2019'dan bu yana zaten sürekli yapılıyor. Bu hayatın bir parçası artık. Bu sebeple değil sitenizin içeriği , tanıtım yazısı aldığınız içeriğin bile çok kaliteli olması gerekiyor. Bakın "Çok" diyorum.
  • Ayakta kalan ve sıralamalardan etkilenmeyen sitelerin backlinkleri genelde "aged" yani yaşlı ve süreklilik arz eden sitelerden gelen backlinkler. Yeni sitelerden gelen backlinkler spam olarak işaretlenebiliyor ya da geçersiz sayılıyor.
  • İçerik kalitesi çok kritik. 1000 kelimeden az içerik çok zor iş yapacaktır.
  • Sentiment ayarları güncellendi. Google'ın pozitif yazıları öne çıkardığını zaten biliyorduk. Artık yazım dili ve okuma kolaylığı da bir kriter. Yani içeriğiniz hem uzun olacak hemde kolay okunacak.
  • Schema ve JSON artık olmaz ise olmaz.
Bu kadarı yeterli şimdilik.
Değerli fikirleri için teşekkür ederim hocam. Kalite güncellemesi konusunda haklisin yılda 4 bin defaya yakın yapılıyor. Bu guncellemelerde genelde ufak tefek değişiklikler oluyor ama esas olay çekirdek güncellemede özellikle beklediğimiz o. Tesiri çok buyuk