Hiç bir sektörde Faturasız satış yapılmamalı.
Neden karı kalmasın? Peynir satarken fatura kesenin karı kalıyorda smm panelcilerin mi karı kalmayacak.
Ticaret yapan herkes fiyatını ödeyeceği vergiye, keseceği faturanın maliyetine göre belirlerse kar kalır.
Birileri vergi ödemeyip bunu fiyata indirim olarak yansıttığında vergi ödeyen adamların iş yapmasını engelliyorlar.
O nedenle çok normal bir durum internetten ticaret yapıyorsanız vergisini ödemelisiniz.
Artık internet gerçek ekonomi ve ticaretin döndüğü yer haline geliyor.
O yüzden devlet de internetten vergi kaçıranların peşine düşer.
KDV + Gelir verigisi gelince Fiyatlarında pek iç açıcı olmayacagından eminim 100 liralık iş olucak +18 KDV + %20 ile %35 arası değişen gelir vergisi ile yarısı vergiye gidecektir panelcilerde dogal olarak. bunu müşteriye yansıtıcak
Valla ben bir hesap açma ve kullanıcı adı alma işi yapan bir birey olmama rağmen , şahıs şirketi kurup vergi levhası çıkartmak zorunda kaldım. Vergimi ödüyorum.
Bir kazanç sağlıyorsan vergini ödemek zorundasın.
Forumda oldukça smm paneli var aslında hepsini şikayet etmek gerekiyor. instagram kategorisini ele geçirmişler resmen. Aralarında vergi kaçıran mutlaka vardır. Hatta şikayet ederseniz devlet kesilecek cezadan size ikramiye dahi veriyor.
Detaylar:
https://www.cnnturk.com/video/ekonom...miye-odulu-var
1 tl bile kazansalar vergisini ödemek zorundalar, tamam devletin saçma şeyleri var mesela adsense reklamlarını gider gösterirsen kdv sini sen ödüyorsun falan filan saçma şeyler işte uzun uzun yazılırda üşendim
ama gine de kayıt dışı olmamalı ödenmeli devlete olan borç, ayrıca para babalarına değil küçük esnafa vergi indirimi yapılmalı
Valla dedikleriniz çok çok doğru okuyunca devletin bazı garip istekleri de oluyor ama vergi şart artık.
Kendim muhasebe finansman öğrencisiydim çok garip cezalar dönüyordu orta da stajda denk gelmiştim 1 2 kere
Zaten 29 yaşa kadar ilk defa şirket açacaklar için devlet destek oluyordu düşük ücretlerle firma sahibi olabiliyorsunuz