KDOGAN adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Takipçi satışı yaptığım için davalık oldum. Süreç şu anda devam etmekte. Şirket olmadığı için önce maliye kapıma dayandı.
Shopier ödemelerinin hepsi gözden geçirildi. Bunların tek tek vergileri cezasıyla birlikte çıkarıldı.

Üstüne bir de 1000 lira üzeri bir satış gerçekleştirdiğim biri tarafından savcılığa verildim.

Şu anda hem maliye tarafında hem de savcılık tarafında ciddi sorunlar yaşıyorum.

Bana yardımcı olabilecek biri var mı?

Maliye konusunda yapılacak bir şey yok. Vergi ödenmek zorunda şu anda. Onu bir şekilde yapılandırıp halletmeyi düşünüyorum; tabii başarabilirsem...

Diğer taraftan savcılığa veren kişi işin peşini bırakmayı düşünmüyor. Birkaç avukat ile görüştüm ve hem mağduriyeti gidermek zorunda kalacağımı hem de ************** gibi suçlar üzerinden yargılanacağım için sonunun içerde biteceğini söyleyenler var.

Ne yapacağımı tam olarak bilmiyorum. Takipçi sattıktan sonra karşı tarafı mağdur ettiğinizde *********** sınıfına girmiş mi oluyorsunuz? Satıştan sonra ekran görüntüsü almış karşı taraf. Bunu mahkemeye sunacağını söyledi. Hizmetin bedeli olan parayı ve bu süreçte geçen marka hakkına verdiğim zararı temin etmek istiyor.

Aynı işi yapan diğer iki arkadaşım da maliye tarafından arandı ve onların da cezası kesildi.

Benim aklımı kurcalayan şey bu mahkeme süreci. Sizce ne yapmalıyım?
Öncelikle geçmiş olsun. Süreç nasıl yürüyor bilmiyorum ama şuan bile R10 da enfazla şikayet neredeyse bu takipçi olayında. Ve bazıları kişi adına şirket değil. Bu durumda bu işi yapanlar daha dikkatli olup, işi yasal zemine oturtmalı yoksa baya kişinin bu işten canı yanacaktır. Özellikle bana birşey olmaz diyerek insanların hakkını yiyenlerin.