GodLessTurtLe adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben senin niyetini biliyorum zaten seni takdirde ediyorum sende çok zeki birisin o konuda şüphem yok.

Geçen otelde bir almancı abimiz ile derin derin sohbet ettik saatlerce, oteldekiler işi gücü bıraktı bizi dinledi. Adam bizim ülkemizi almanyadan daha verimli ve zengin görüyor, siz bolluk içindesiniz almanyada hiçbirşey yok diyor cumhurbaşkanınız çok iyi bizim merkel gibi değil biz sürünüyoruz almanyada senelerdir dedi. Adamlar almanyada a haber dinliyor sürekli + euro 8 olunca TR'ye gelince elbette seversiniz. Euro olsun 2 tl bakalım kaç kişi gelecek. Muhabbet çok uzun ama okadar çok gömdüm ki adama kalkıp gitmek zorunda kaldı. Düşün artık almancısınız oy bile kullanma hakkınız olmamalı sizin 11 ay almanyada çalış 1 ay ülkeye gel sonra ben Türküm deyip oy kullan ülke kaderini değiştir, neler neler söyledim adama

Alım gücü konusunda hep tartışma oluyor.

Şimdi audi a3 Türkiye'de 80bin TL olduğunu düşünelim. Daha fazladır ama ben böyle yazdım. Almanyada bu arada 8bin euro civarındaydı. Örnekleme yapalım,

Ben TR'deyim asgari ücertliyim, sen almanyada asgari ücertlisin. ben alıyorum 2.500 TL maaş, sen alıyorsun 1.850 euro maaş.

İkimizde ailemizle kalıyoruz, ailemiz dediki bize eve hiç para vermeyin maaşınızı kenara koyun arabanızı alın, tüm masraflarınız bizden.

80bin tl lik araba için 32 ay yaklaşık 3 sene benim çalışmam gerekiyor. 32 maaş verip alabiliyorum.
8bin euroluk araba için 4.5 ay çalışıp sen alabiliyorsun.

günlük kafe garsonuyuz arabamıza benzin alacaz, sen 1 gün çalıştın saati 8 eurodan 10 saatte 80 euro aldın. Ben 100 tl aldım.

Depo doldurmaya gittik arabalara almanyada 1.15euro litresi bizde 6 tl olsun hadi. Sen 50 litre deponu günlük 80 euro kazancından 57.5 euroya fulledin. Ben 50 litre depomu tüm gündeliğimle 16.6 litre alabildim.

İşte bunları ben yurtdışındada yaşadım 1 2 sene çalıştığın ücretle araba alamıyorsan o ülke ekonomisi alım gücü kötüdür vasattır. Bunun sorumlusu elbette eskiler, düzeltmek için çalışan var mı? yok!! Olamıyorda çünkü eleştirilerede düşüncelerede kapalı çoğu kesim. Ağzını açarsan susturuyorlar, bir bir aklını kullanabilen gözünü karartan evlatlar kaçıyor bu ülkeden. Hani ben bu ülkeye 500tl vergi vereceğime 1000tl avrupaya veririm diyor ve gidiyor. Kimse senin dediğin gibi düşünmüyor hocam hep kendi cebini düşünüyor bizde tepedekiler bu zor değişir hiç sanmıyoruz. Biz adım atmaya kalksak adım arttığımız bacağı kırarlar.
Az bile söylemişsiniz . Gel TR'da yaşa dersen, biri gelip dönmez. Ama bir emlakçı dostuma TR çok güzel, burada bolluk var deyip baklayı ağzından kaçıranlar, ''geçen yıl 100K euro ile 1 daire alabiliyorduk, şimdi ise 2 daire alabiliyoruz.'' diyerek meselenin vicdan ile değil, cüzdan ile ilgili olduğunu itiraf ederler.