Google İçin SEO Değil İnsan İçin SEO

Olaylara bakış açımız hiçbir zaman değişmeyecek diye düşünüyorum.. Kaç yıldır hep aynı soruları alıyorum.Sorun bu sorularda değil sorun hala bu sorulara odaklanarak başarıyı yakalamaya çalışmak.

* Hocam makalelerim kaç kelime olmalı?
* Hocam backlink alacağım. DA - PA mı, Alexa mı neye dikkat edeyim.

Makaleleri istediğiniz kelimede yazın. 100, 500, 1000 yada 10.000 kelime... Makaleyi neden yazdığını bilmiyorsan, amacı yoksa isterseniz tarihin en uzun makalesini yazın sonuç alamayacaksınız.

Backlink alacağım..Hayır para ile backlink alma! En azında forumlardan, bloglardan vs parayla ALMA....Çünkü para ile aldığınız bütün backlinkler size kısa vadede çözüm sunuyor.. Bu konuya özel ücretsiz derslerde uzun yer verdim. Gerekirse uzun uzun burada makale de yazarım ama esas sorun bunlar değil...

Sorun ne makale ne backlink...
Sorun sen siten için ne yapıyorsun?
Sorun sen sitene giren insanlar için ne yapıyorsun?
Google için Yandex için SEO değil hedef kitlen için SEO yapmadığınız müddetçe başarılarınız maalesef kalıcı olmayacak....

SEO işlemlerinin tamamı hedef kitleniz için yapılır. Yani ziyaretçileriniz için... O zaman İNSAN İÇİN SEO.. Bunu hep birlikte öğreneceğiz. Öğrenmek zorundayız..

Ziyaretçilerini yani insanları memnun edip başarısız olan bir SEO çalışması yoktur. Bu yüzden İNSAN İÇİN SEO savunuyorum.

Şafak BAYKAL

Yazımın son paragrafı hariç ilk önce kendi profilimde yayınlamıştım. https://www.linkedin.com/feed/update...8094176616448/