Tarihte bu gibi salgın hastalıkların çok örneği var. Bence bu kadar olay olmasının sebebi artık ülkelerin içine kapanması çok zor. Gidiş gelişleri kısa bir süre için kesebiliyorlar ama uzun süre değil. Bu sebeple virüsün yayılımını durduramıyorlar. Bu gibi salgın hastalıklar ilk kez Çin'den başlamıyor. Bunun bir geçmişi var. Bizim yediğimiz 3-5 çeşit hayvan ile onların yediği yüzlerce çeşit hayvan düşünüldüğü zaman bunu bir komplo teorisi olarak değerlendirmek zor gibi geliyor bana. Çeşit fazla olunca riskte fazla oluyor. Bakın dünyanın tükettiği az sayı da hayvandan bile insana bulaşan hastalıklar oldu. Domuz gribi, kuş gribi gibi... Birde oransal olarak havuzu genişletirsek Çin'den daha çok virüs yayılır Dünya'ya. Ben virüs bitti durumlarını pek inandırıcı bulmuyorum açıkçası. Onların durumu bizdeki içinde pozitif çıkan fabrikaların durumu bildirmemesi gibi diye düşünüyorum. Bu düşüncenin temelleri virüs çıktığında takındıkları tavırdır benim için. Ama yine de bize göre daha iyi durumda olduklarını tahmin ediyorum çünkü kendi içinde daha uyumlu ve ılımlı bir toplum. Örneğin maske takın dedikleri zaman halkın yarısını maskesiz dışarıda göremeyiz gibi geliyor. Bu da işlerini hayli kolaylaştırır. Bende uyandırdıkları izlenim bu şekilde.