merhabalar hayatımın her aşamasında çabalamaktan vazgeçmeyen bir insan olmaya çalıştım. giriştiğim her projede özgün olmayı, farklı şeyler başarmayı hedefleyen bir insan olduğum için herkesin ulaştığı başarıyı yakalamam hep başkalarına göre daha zor oluyordu.
nisan ayında bir instagram sayfası aldım. hesabın keşfeti yoktu. farklı farklı konseptler denedim, özgün olmaya çalıştım. gidip 1 sayfadan 1 günde reklam alıp yüksek sayıda kitle almadım da ufak ufak instagram sponsorlu reklam ile sayfamı yükselttim. özgün bir içerik üretip insanlara sayfamı sevdirmeyi hedefledim ve bunu başardım.
sayfamı nisan sonunda aldığımda 45 k idi ve her gün 300 unfallow yiyordu, + takipçiye 1 ay boyunca hiç geçemedim.
daha sonra haziranın ortasına doğru güzel bir ivme yakaladım, ürettiğim özgün içerikle keşfetimi sonuna kadar açtım ve sayfayı nisanın sonunda aldığımda 45 k olan ve her gün - ye düşen halden şu an 80 k olan ve her gönderisi 150 k- 100 k ve daha fazlası... etkileşim alan hale getirdim. çok büyük sayılar harcamadım, elimden geldiğince ara ara instagram sponsorlu reklam ile doğru kitleye hitap ederek doğru reklamı vererek sayfamı güçlendirdim.
taa ki 20 gün önceye kadar. 20 gün önce sayfam keşfet banı yedi, istatistiklerim birden dip noktayı gördü. sayfayı satılığa bile koydum. bütün hevesim kaçtı, daha sonra sayfayı aldığım konumu hatırladım, bu sayfayı bu hale zaten ben soktum, ben baştan yarattım, ayların emeği var dedim ve sayfamla 20 gün boyunca çiçek gibi ilgilendim.
20 gün önce sayfamın 5 günlük gönderisinin keşfetten aldığı etkileşim bu sayılara düşmüştü. 152. hatta 2-3 gönderide keşfet görünmüyordu bile.
2 gün önce sonunda sayfamı tekrar eski haline getirdim ve 2 günlük gönderimin etkileşimi bu hale geldi. şimdi eskisinden daha iyi halde sayfam. 1 haftada tekrar +100 k keşfet görüntülenmesi alacak gibi bu şekilde her gün gittikçe daha da artıyor. ilk günden 10 k keşfet ile açıyor kapıyı zaten.
paylaşmak istedim, konuyu açma sebebim; çok fazla shadow ban yedim, napacağım ne edeceğim diyen insan gördüm 2 gündür burada, keşfetin açıldığı gün zaten mutluluğumu sizle paylaşmıştım, umutsuz arkadaşları görünce böyle bir yazı yazmak istedim. eğer gerçekten bu işi seviyorsanız, yatırım yaptıysanız hiçbir şeyden vazgeçmeyin. sayfamı satmak için anlaşıyordum bir arkadaşla, daha sonra satmayacağım diyip eski halinden daha iyi bir duruma soktum.
vazgeçmeyin arkadaşlar, konu ne olursa olsun. ben ufacık bir sosyal medya platformundaki projemden örneğini verdim, eğer gerçekten istiyorsanız her şeyi başarabilirsiniz.