Piramitweb adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam, yeni yaşadığınız yerde mutlu olmanızı dilerim.
İstanbul'dan gitme sebebinizi, ve taşınma sürecinde ve sonrasında neler yaşadığınızı özel değilse aktara bilir misiniz ?

İstanbul'artık beni de yormaya başladı..
Öncelikle iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.

Ailemi 5 senedir abimle Muğla'ya tatile getiriyorduk yılda 1-2 haftalığına. Bu süreçte ailem bu tarafları çok sevdi ve emeklilik hayalinde burada olma düşünceleri oluştu.
Tabi ekonomik sorunlar büyükşehirde vazgeçilmez bir durum herkes için. Kendi işini yapanda, emekli de, asgari ücretli de hepsi İstanbul, Ankara, İzmir gibi şehirlerde geçim sorunu her zaman yaşar.
Benim gitme sebebim ailemin emeklilik hayalini gerçekleştirmek ve kendi yaşantımı da buralarda sürmekti. Sevdiğim insanda burada olunca ve aile bireylerini de etkileyen bir durum çok olmadığı için bu benim için biraz kolay gibi oldu.

Taşınma sürecinde çok zorluk yaşadığım söylenemez. Tatil yapar gibi geldim, 1 hafta yer kiralayıp ev bakındım ve 3.günde evi aldık çok şükür. Evimi Dalaman'da aldım, havalimanına 10 dakika, istediğim zaman aracıma atlayıp Fethiye'ye 30 dakika, Marmaris'e 1 saat 15 dakika da varıyorum.,
Sonrasında nakliye şirketiyle taşımayı sağladık. Taşınma sonrası tabi bir alışma süreci oluyor. Bu süreçte bir kaç arkadaşım burada olduğundan sorun yaşamadım. Ailemle dostane gezen biri olduğumdan yine alışmam zor olmadı.

Tabi buraya gelmek isteyenlere özellikle belirtmek istiyorum. Buralarda iş konusunda biraz sorun yaşayabilirsiniz.
Bunu kötülemek adına söylemiyorum. İş konusunda Dalaman'da iş bulma olasılığınız zor, kendi işiniz varsa amenna ancak şu pandemi de ayakta kalabilmek de zor. Fethiye, Bodrum, Marmaris ilçelerinde ise daha çok yazlık sezon olayı var. Kışın yerlisi hariç pek nadir yer açık.
İşini internet üzerinden halledebilen bir birey için, buralar güzel. Ancak gelirin sabit veya dengeli bir şekilde olması şart. Aksi halde her bölgede yaşadığı sorunu burada yaşar. Ancak burada hayat biraz daha az yoruyor insanı. AVM, şehir trafiği, korna sesleri bunlarla uğraşmıyorsunuz.
Fethiye bu anlamda daha kalabalık daha İstanbul gibi, ancak orada bile İstanbul'un %10'u kadar stres yaşarsınız diye düşünüyorum.