Çarşamba sabahından beridir baş ağrısı, burnum ve gözlerim yanıyor, burnum kanayacak gibi acıyor, ateş, aşırı halsizlik, kemiklerim kırılıyor gibi ağrıyınca dün devlet hastanesine gidip sürüntü verdik. Tam çıktım geri döndüm. Dedim ki bende akut farenjit var her sene tekrarlar, acaba bir iğne ilaç verir misiniz dedim. Doktor sağolsun hemen iğne vurdu ilaç verdi. Dışarı çıkana kadar ateşim düştü.

Bugünde ishal, yemek yerken bulantı, üşüme titreme, hafif öksürük şikayetleri de bugün ortaya çıktı. Az önce Sağlık Bakanlığı Personeli aradı ve testiniz pozitif dedi. Yetişirlerse geleceklermiş. Yoksa yarın. Zaten dünden beridir karantinaya aldım kendimi. Şu anda sadece hafif ateş ve terleme var. Arada da ani bir üşüme geliyor. Şu anda bu yazıyı oturarak yazıyorum çok şükür. Sanırım hafif atlatıyorum yada PCR testi yanlış çıktı.

Çünkü ortada hiç bir şey yokken salı günü bir işe girdim ve sucuk gibi terledim. Soğuk su içtim üstüne. Ertesi gün semptomlar ortaya çıkmaya başladı. Belki de test sonucu yanlış çıktı. İnşallah öyledir. İmkanım olursa tomografi çektireceğim pazartesi günü. Bakalım ciğerlerde gözükecek mi?

Rabbim herkese kolayca atlatmayı nasip etsin. Herkesi sevdiğine bağışlasın.

En önemlisi moral, moral, moral.

Edit: 06.09.2020

An itibariyle eve sağlık çalışanları geldi ve evi karantinaya aldılar. Plaquenil adlı sıtma ilacını verdiler. Yalnız çok fazla yan etkisi olduğundan ve bilimsel olarak koronavirüs semptomlarına iyi geldiği ispat edilemediğinden içmeyeceğim. Daha mahallemizde bir kaç yere uğrayacaklarmış.

Bugün ki durumum iyi olmakla beraber tat alma duyumu yarı oranda kaybettim. Hatta o kadar ki acı biberin acı olduğunu dahi fark edemedim. Umarım kalıcı olmaz. Ağzımdan ve burnumdan nefes alırken sanki havanın geçtiği yerler yanmış gibi tuhaf bir his var anlatamıyorum. Ve 2 gündür ne yesem anında ishal oluyorum. Dün iştahsızdım ama bugün biraz daha iyi iştahım.

Edit2: 07.09.2020

Bugün biraz daha iyiyim ama gece terlemesi kesilmedi. Sadece pike ile yatmama rağmen sabaha kadar sırılsıklam oluyorum.Üstümde sadece ince bir tshirt olduğu halde. İshalim kesildi bu arada. Fakat tat ve koku duyum tamamen kayboldu. Çok nadir tatları algılayabiliyorum. Ama burnumun yanması kesildi.

1 aydan beridir küs olduğum çocukluk arkadaşıma whatsapp dan covid olduğumu, karantinaya girdiğimizi, kendilerinde bir şey olup olmadığını sordum. İşyerinden annesini arayıp söylemiş ama zahmet edip ne mesaj aatı ne aradı? Böyle zamanlarda insan yakın arkadaşlarından bir telefon bir mesaj bekliyor moral için.Kavgamız da incir çekirdeğini doldurmayacak bir konu. Yine de ben dayanamadım yazdım. Görmesine rağmen tek kelam yazmadı. Buna rağmen burada tanıyan tanımayan herkes halimi hatırımı sordu geçmiş olsun dileklerini iletti. Çalıştığım müşterilerime kadar günlük durumumu merak edip soran herkese çok teşekkür ederim. İyi ki varsınız.

Edit:3 09.09.2020

Bugün gece şükür soğuk terleme nöbetlerim ortadan kayboldu. 3 günlük bir antibiyotik içmiştim. Sanırım ondan kaynaklı 4 seneden fazla süredir ne diş fırçaları (500 TL'lik şarjlı diş fırçalarından manuel fırçaların en iyisine kadar), ne diş macunları, kekik suları, vitamin hapları kullandım ama bir türlü diş etlerimin kanamasına çare bulamadıydım. Hatta askerde sabah erken kalkıp sağı solu kan olan yastığın kılıfını değiştirmekten usanmıştım. 1 sene orada onu çektim eve geldim halen çekiyordum. Ama ne olduysa aşağı yukarı 4 gündür diş etlerimde zerre kanama yok, yastığım tertemiz, kendime kokmuyor ama ağız kokum eskisi gibi değil (abartısız lağım gibi kokuyordu çeken bilir).