Selamlar,
Çizerlerin karikatürlerini paylaştığım 10k+ takipçili bir hesabım var, tamamen organik. Bundan 2 ay kadar önce ilk defa shadow ban yedim. Haftalık 200k civarında olan ve %80'i Keşfet'ten gelen etkileşim bıçak gibi kesildi. O dönem bunun neden olabileceğini araştırıp, hatamın sürekli aynı etiket ve aynı açıklamayı kullanmam olduğunu anladım.
1 hafta kadar hiç paylaşım yapmadım, son gönderilerimdeki bütün etiketleri, açıklamayı kaldırdım. 1 hafta sonra günde 1, etiketsiz paylaşımlar yaptım. 10. gün tekrar Keşfet etkileşimleri gelmeye başladı, oh dedim düzeldi. O günden sonra da açıklama kısımlarına her paylaşım için özgün 4-5 kelimelik cümle, "arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz

Daha fazlası için @ hesapadı" şeklinde standart metin, ardından en fazla 5 adet etiket, etiketleri de çizerin adına göre farklı farklı ekledim: #yiğitözgür #yiğitözgürkarikatürleri ya da #özeraydoğan #özeraydoğankarikatürleri gibi. Günde de birkaç saat arayla maksimum 3 paylaşım yaptım.
Hesapta hiçbir şekilde takibe takip kasmıyorum, takipçi satın almıyorum, Instafly vb. kullanmıyorum. Dümdüz hesap.
3 gün önce yine shadow ban geldi, Keşfet etkileşimi sıfır, etiketlerden de düne kadar çok az da olsa etkileşim geliyordu, bugün o da yok. Sadece Anasayfa etkileşimi geliyor.
Nerede yanlış yapıyorum? Birileri SPAM bildirip rekabeti mi kesiyor anlamadım ki? Konudan anlayanlar bi yardımcı olsunlar lütfen. Karikatürleri çok seven biriyim, paylaşmaktan ve insanlara ulaşmaktan da keyif alıyorum ama bu shadow ban sorununu çözemezsem kapatıcam hesabı valla.