linuxfreak adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İnsanlardan teşekkür veya karşılık bekleyerek iyilik yapılmaz. Adı üstünde iyilik bu, koşulsuz yapılmalıdır. Siz gerekeni yaparsınız gerisini Allah'a havale edersiniz. Elbet yaptığınız iyiliğin değerini bilen birileri çıkar. Ben foruma üye olduğum günden beri elimden gelen yardımı yapıyorum. Çok şükür iyi dostlar edindim. Biraz da zaman meselesi. Sabırlı olmak lazım.
Bu forumda tanımadığım, mesajlarını takip etmediğim üyelere yardım etmiyorum. Bunun karşılık beklemekle alakası yok. İyilikten maraz doğuyor.
Sen iyilik yaparken karşıdaki adam sanki para vermiş gibi hesap sormaya kalkıyor.
Ben 4-5 sene önce bir adam gece veritabanı taşırken hata aldığı ile ilgili konu açmıştı.
Yardım edeyim elime mi yapışır dedim, yapıştı.
Eleman yedeğini almadığı 500 mb lık veritabanını patlatmış.
Gece 1 de başladım sabah ezanına kadar uğraştım çalışır hale getirdim.
Ertesi gün sitesine index atmışlar hemen gelip digiklan sitemi hackledi şikayetçiyim diye konu açtı.
Bu forumda yaptığım son iyilik oldu.
Biri bana ciddi bir para vermiyorsa kimsenin ftp, panel ya da domain şifresini asla almam, asla yardım etmem.
Vaktim varsa ne yapması gerektiğini söylerim kendi uğraşsın yapsın.

Ben foruma üye olduğumda bir çok insan nasıl yapıldığını öğrenmek için soru soruyordu.
Şimdiki uyanıkların amacı bir şeyler öğrenmek falan değil bedava adam kullanmak.
Artık nasıl yapılır diye değil, özelden bakar mısınız yardıma ihtiyacım var diye sorular geliyor.
Bu ben öğrenmekle uğraşamam bağlanıp kısa yoldan şu sorunumu çözün demek oluyor genelde.