Hocam demek istediğim müşteri 100 TL gördü ya ürünü checkout sayfasına gitti orada 100 TL + %18 KDV görürse bu e-ticaret sitesinden direk çıkar bende olsam çıkarım.. Fakat sen ürüne göre tek fiyat gibi belirleyeceksin müşteri o sayfada atıyorum 92 TL ürün + %8 KDV 99,4 görecek ürünü yani müşteri ürün kaç paradan satın almak için tıkladıysa checkout sayfasında değişiyor ise %90'ı almadan gider.. Fiyat yedirilmiş olması kesinlikle şart diyorum müşteri bunu seçemez kafası karışır hatta direk çıkar hiç o işlere girmez. Müşteri burada son ödeyeceği rakama bakıyor. Bunu Türkiye için değil fakat Avrupa için %100 test ettik..
anladım siz, müşteri bu kdv yi ayrı olarak görmesin diyorsunuz doğru. Ben siteye direk tek kdv ekleyin olarak anladım. Tamam sizin dediğiniz doğru müşteri vergi kargo vs. görünce dediğiniz gibi vazgeçiyor fazladan para veriyomuş psikolojisi oluyor. O yüzden yönetici panelinde kdv ürün veya ürün grubuna göre ayarlanmalı ancak son kullanıcı tek fiyat (herşey dahil, tüm vergiler dahil vs gibi) görmeli.