Merhaba,
nic.tr sana torpil yapmis diyemem ki ortada torpil olabilecek bir durum yok.
Domaini dedigim gibi 15 gün gece gündüz takip ederek düstügü anda aldim. Herhangi bir tool, arac, araci kullanmadan.
Nic.tr ye alirken whois verilerini gösteren sayfa yapacagimi taahhüt etmistim,
Siteyi yaptim ve yayina koydum. Fakat hosting kaynakli sorunlar sebebiyle archive org da görüldügü gibi 2 tane 404 sayfasi görünüyor.
Projeyi yapmamis olsaydim sayfa görüntülenemiyor hatasi alirdik ama 404 hatasi site kaynakli bir hatadir.
-
Nic.tr itiraz kurulu kabul ettikten sonra kimsenin söz söyleme hakki yoktur.
Ben, senin haksiz yere aldigini söylemiyorum ama bu sekilde sikayet ederek insanlarin emek verdigi sitelere, domainleri elde ediyor olman etik degil.
20 yildir domain sektöründeyim. Bircok defa sikayet ederek alabilecegim cok süper, jenerik, premium domainler gördüm. Ama bu sekilde almak etik veya dogru olmazdi.
Benim bahsetmek istedigim nokta burasi.
-
Cok istiyordun neden 1 yildan daha fazla süre bekledin?
Ben bu domaini alabilmek icin cok ugras vermistim. Birinin bunu alabilmesi icin bu yolu izlemesini isterdim. Sikayet yoluyla degil.
Sonucta nic.tr itiraz kurulunun kararidir.
-
"Merak ediyorum kardeşim.
Ben ne konuda haksızım acaba sana göre itiraz etme hakkım yok benim sence.
Eğer benim haksız aldığımı düşünüyorsan ben bundan şunu anladım şuan ben bunu illegal bi yöntemle veya torpil vs ile aldığımı anladım da ondan merak ettim "

Cevap vereyim;
Birinden kucuk bir miktar alacagimiz var diyelim, istedik alamadik cunku adamin da elinde yok.
Ben bu adami mahkemeye verip icra ve haciz yoluyla alacaklarimi karsilayabilir miyiz?
Evet bu senin yasal hakkindir,
ama etik mi?

Sana göre etik olabilir, bana göre degil bunu belirtmek istedim.
15 günlük gece-gündüz takip ettigim emegim, sonra 1,5 yil calistigim, ugrastigim temalar, templateler, scriptler, logolar hepsi gitti.
Söyleyeceklerim bu kadar.
Tesekkurler.