Merhabalar, 2013'de şahsi blogumda yazılar yazmaktaydım. İsterseniz sitenizde de kullanabilirsiniz site kapanalı 7 sene oldu. İsmim kalsın yeter hatıramız olsun. ( İçeriği yazdığımda 20 yaşındaydım )
Günümüzdeki sosyal medya sansürleri Son günlerde gördüğümüz üzere kitle iletişim araçlarının bir takımında karşımıza çıkan sansürler insanları rahatsız edecek derecede artmaya başladı.İnternet özgürlüğümüzün kısıtlanması, televizyonda sigaranın sansürlenip de tecavüzlerin durmaksızın ekrana yansıtılması ve birçok problemler şahsen beni çok sinirlendiren bir duruma dönüşmeye başladı. Küçük bireylerimizin ekrandaki şiddete, erotizme, dolandırıcılığa, hırsızlığa rahatça bir oyunmuş gibi hipnoza maruz kalmasında tek suçlunun RTÜK denen saçma bir kurulun kurallarından kaynaklandığını biliyorsunuzdur. bu oyunlara artık baş kaldırmanın zamanı sizce de gelmedi mi ? Halbuki sigara bireylerin sosyal çevresinde rahatça karşılaşabildiği bir durumken, karşılaşması güç olan illegal görüntüler rahatça herkesin karşısına rahatça çıkabiliyor. Alkolde sansür yok farkındaysanız rahatça herkes rakısını yudumluyor sarhoş bir şekilde tecavüzlere kalkışıyor veyahut aile bireylerine şiddet uyguluyorlar. Bu durumun herkes farkında olmasına rağmen kimsenin başkaldıracak güveni bulunmamakta. Düşünceler genellikle ; - Benim söylememle bir şey mi olacak ?
- Kimse beni dinlemez.!
- Sen bunları mı izliyorsun ?
- Senin daha yaşın kaç böyle şeylere bakıyorsun ?
Gibi sorulara maruz kalan küçük bireyler bilmediği şeyleri kötü yanlarıyla öğrenmek zorunda kalıyorlar.Her şey onlara çekici geliyor,hele böyle ki +18 bilmedikleri konular onların hayata karamsar olarak bakmasına neden oluyor. Neden mi ? Çünkü; Televizyonda adam öldürmek çok kolay, hırsızlık yapmak çok kolay, kalpazanlık yapmak çok basit, cinayetler ise izlemişsinizdir belki ama noktası noktasına anlatılıyor , nasıl iz bırakılmaz , nasıl cesetten kurtulunur veya nasıl gömülür, insanlar rahatça başkalarının mahremiyetine girebilir, tecavüz eden insanlar çok rahat serbest kalırlar. Ve daha niceleri küçüklükten yetişen neslimizi köreltmeye çalışıyorlar. Sizlere soruyorum arkadaşlar. Bu Çocuklar Ne zamana kadar gözlerini kapatacaklar ? Ali Akkuş Bilinmeyenler: RTÜK(1994) : Türkiyede faaliyet gösteren Radyo Televizyon Üst Kurulu isimli kurulun kısaltılmış adıdır.Tüm Radyo ve Televizyon yayınlarını denetleyen kamu kuruluşudur.