Öncelikle hayırlı olsun sanırım birkaç tavsiye de duymak istersin. Siteye tıkladım açılmadı ama ben genel tavsiye vereyim.
Eğer sadece islama dönük bir site olursa pek talep göreceğini sanmıyorum. Ama reklamla ve moderatör kalitesiyle tüm dinlerin olduğu saygı çerçevesinde tartışabildiği bir forum olursa acayip tutar bence.
Yani mesela bence ateist forum açsan tutmaz. İslam açsan hristiyanlık açsan tutmaz. Ama bu adamları bir yerde toplamayı başarırsan r10'dan bile daha yüksek bir kitleye ulaşırsın.
Burada sıkıntı yaşayacağın şey 1 moderatör kalitesi 2 forum kalitesi(mutlaka r10 kadar responsible olmalı) 3 Devlet ile işbirliği(Biraz tehlikeli bir alan olacağı için baştan itibaren diyanet ile görüşüp onay alman ve kontrol sağlamalarına izin vermen gerekir)
Tartışmalarda moderatörlerin tek bakacağı şey saygı olmalı, kişiye argo hakaret kabul edilmemeli. Aynı zamanda dini değerlerde saygı gerektirir. Yani bir adam Peygamberimizin yalan ya da yanlış vs diyip argümanlarını konuşturabilir ama argo küfür vs. Kullanamaz. Sonuçta saygılı olması gerekiyor.
Kitle arttıkça en saygılı olanlardan moderatör seçebilirsiniz. Birde moderatörün kendi görüşüde altında yazar. Sende mesela 2 tane ateist 2 tane müslüman 2 tane hristiyan 2 tane yahudi moderatör alırsın.
İlk zamanlar çok kişi banlanır ama aynı kişiler forumun ciddi olduğunu anladıklarında artık daha dikkatli davranır forumunda sever sahiplenirler. Diye düşünüyorum. Hayırlı olsun forum inşallah başarılı olursunuz hocam.