Dişinizi sol elinizle fırçalayın , fırçalarken sakin sakin fırçalayın , diş macunu seçimini de doğru yapın.
yuvarlak daiereler cizerek fircalayn düz fircqlamayin
Diş etinizi fırçalamanız bir sorun oluşturmaz, hatta kanıyorsa sert şekilde fırçalamaya devam edin, ağrı olmasi normal.
Çok bastırmadan fırçala. Günde iki kere fırçala 45 derece açıyla olacak şekilde tutarak fırçala.
Hocam diş fırçasını dişleri temizleyecek kadar kullan yıpratma diş minesini. Diş araları için diş ipi al taş oluşumunu önler ve gerçek anlamda temizlik sağlar. Fazlasına gerek yok şimdilik sağlıklı günler 🙂
Diş etlerinin acıması iyi bir şey değil. Dişi sert fırçalasan da etlere yakın kısımları yumuşak fırçala. Ben 41 yaşındayım 6 yaşımdan beri 35 senedir kesintisiz diş fırçalamadan uyuyamam. Eğer sert fırçalarsan diş etlerin çekilir. Dişlerinde hassasiyet oluşur sıcak soğuk çok can yakmaya başlar. Diş etlerini de fırçala, dilini de fırçala. Ama eti diş gibi sert fırçalama. Acıyan yeri fırçalama.
Bir de diş fırçalamak yeterli değil. Ben bir akşam diş fırçalamadan uyumadım, bir sabah diş fırçalamadan evden çıkmadım. Ama 38 yaşında ilk çürüğüm oldu. Diş arasına giren bir parça orayı oymuş. Dişleri fırçalamadan diş arası fırçası ya da diş ipi ile aralarını muhakkak temizleyin. Arada kalacak küçük bir parça orayı kısa sürede oyabilir.
her birinize değerli önerileriniz için çok teşekkür ederim