Merhaba, Dokuz Eylül Üniversitesi YBS 2. sınıf öğrencisiyim. AÖF ortamında bu bölüm size bir şey katmaz. Ayrıca bölümü okuyacağınız üniversitenin etkisi gerçekten çok önemli. Türkiye'de devlet üniversiteleri arasında 3-4 üniversite harici sadece adı olsun diye açılmış bir bölüm gerçekten. Size bir imkan sunmuyorlar. İlk yıl bölümde okuduğunuz fakülteye göre alan dışı birkaç ders alabilirsiniz. 2. ve özellikle 3. sınıftan itibaren sadece alanınızla alakalı dersleri alırsınız.
Eğer bu 2. üniversiteniz ya da okumak için okuyorsanız herhangi bir üniversite ya da AÖF ile bu bölümü tercih edebilirsiniz. Fakat ilk defa üniversite okuyacaksanız ve gerçekten meslek olarak düşünüyorsanız kesinlikle iyi devlet üniversiteleri(Boğaziçi, DEU, Sakarya vb.) tercih etmelisiniz. Bu üniversitelerde sizi laboratuvar ortamına sokuyorlar. Yapay zeka nedir öğreniyorsunuz. Veri madenciliği nedir öğreniyorsunuz. Üstüne üstlük tüm bunları projelendirip kendinizi geliştirme fırsatı buluyorsunuz.
Ekstra olarak her bölümde böyle olduğunu düşündüğüm fikrim şu şekilde; işsiz kalmanız tamamen size bağlı. Bir bölüm okuyup kendinizi geliştirmezseniz zaten işsiz kalırsınız. Önemli olan üniversite okumak değildir. Üniversiteyi dolu dolu okumaktır. Mesela benim üniversitemde staj zorunluluğu yok fakat bunu fırsat bilip staj yapmayanlara gerçekten hayret ediyorum. Ben 2. sınıfa geçtim, hazırlık da okudum. Şimdiye kadar 2 şirkette çalıştım üstelik bunlardan birisi 1 yıl kadar süreliydi. Ekstra kendim işler yaptım.
YBS bölümünden mezun olduktan sonra önünüzde birçok iş imkanı mevcuttur. Önemli olan sizin ağırlık vereceğiniz alandır. Ben kendimi veritabanları üzerinde geliştiriyorum. İleride de bu alanda bir meslek edinmek istiyorum. YBS alanından mezun olduktan sonra yapacağınız işler yurt dışında özellikle Amerika'da çok büyük meslekler.
Eğer YBS bölümü ile alakalı olarak aklınıza takılan bir şey olursa bilgim dahilindeyse yardımcı olmaktan memnuniyet duyarım.
hocam yorumunuz için çok teşekkür ederim uzun uzun açıklamışsınız. zaten şuanda özelde havacılık yönetimi okuyorum kendimi geliştirmek adına 2nci üniversite düşündüm ve az önce istanbul üniversitesi uluslararası ticaret velojistiğe kayıt yaptım .Umarım hayırlısı olur