Enes65532 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bazı arkdaşlar dalga geçecek ama o kadar vakalar fazlayken gizlenirken ve ailemizde belli kişilerde virüs çıktığı için yazıyorum bunu. Şimdi olay şöyle başlıyor dedem kalp krizi geçirdi diye hastaneye getiriliyor ama ambulansa normal şekilde kendi ayağı ile biniyor. Çok güzel buraya kadar anlamadım olay şu dedem üçüncü kalp krizini ambulansın içinde geçiriyor zaten ilk bindiği zaman ne biliyim adranelin verilir cihaza bağlanır yani tekrar geçirmesin diye ve hastaneye kalbi durdulmuş halde getiriliyor yolda giderken yolun yarısında kalp krizi geçiriyor kalp duruyor. Sonra geri çalıştırılıyor sonrası zaten hastaneye gelince solunum cihazına bağlıyorlar 20 gün boyunca öyle yaşadı ve olay şu bize göstermediler virüsten dolayı içeri almıyoruz diyerekten. Ordaki doktor elini kıpırdatı gözünü açtı gibi şeyler dediler. Kalp krizi geçirmiş beynine 10 dakika hava gitmeyen bir insan gözünü nasıl açıp elini kıpırdatabiliyor? Burası çok garip zaten sonrası hiç görmedik göstermediler ne durumda olduğunu 20 gün sonra kalbi durduyor ve dedem vefat ediyor. O zamanlar da virüs almış başını gidiyordu. Çünkü bu kadar fazla virüs varken ölü sayıları vs az gösteriliyor. Çok garip değil mi? Sürekli aklımdan böyle geçiyor dedemi babam gibi severdim ölüsü bile göstermediler bizlere sadece babam gördü yıkanıp kefene konuldu kimseler görmedi yani garip bir şekilde oldu ben baştan beri ölüm rapor vs baktım hep okuduğum şeyler bana saçma geldi çünkü kalp hastası biriydi buda bir bahanesi olabilir. Virüs yaygın olduğu bir dönemde dedem de 85 yaşındaydı. Sizlerin fikirleri nedir lütfen dalgaya almayın sizinde başınıza gelebilir.
ilk bindiği zaman ne biliyim adranelin verilir cihaza bağlanır yani tekrar geçirmesin diye ve hastaneye kalbi durdulmuş halde getiriliyor yolda giderken yolun yarısında kalp krizi geçiriyor kalp duruyor.
ambulansdaki adamlar eli boş mu duruyor acaba ? kalp masajı yapmıyorlar mı ? ambu yapmıyorlar mı ? Ambulans dediğin araçda en iyi yoğun bakımdaki aletlerden var.
Not: Kalp masajı yapılan bir adamda ambu suni solunumdur yapılmazsa 10 15 dakika kandaki oksijen miktarı adama yetiyor.
Kalp krizi geçirmiş beynine 10 dakika hava gitmeyen bir insan gözünü nasıl açıp elini kıpırdatabiliyor
ort 6 dkkdan itibaren beyin ölmeye başlar nerede hasar bıraktığı bilinmez hasta uyanmadan