Artık yeter ya. Bir grafiker olarak emek ve zaman harcıyoruz. Kendi adıma yaptığım işin ücret olarak fazlasını verdiğimi de düşünüyorum ki bu kişiye göre değişir. Ama yeter artık.

iki muhabbet ediyoruz diye, yaptığımız işin görmezden gelinmesine, diğer işlerin artık rakam konusulmadan yapilmasina ve bunun suistimal edilmesinden bıktım.

Hepimiz ekmek parası için çalışıyoruz. Elbette sohbet muhabbet olacak elbette bunun farkı olacak ama elindeki para kazandıracak işi biraktirip sabahlara kadar çalıştırıp yada x başka bir iş için emek verip karşılıksız kalmak hatta sorularına cevap dahi alınmaması AYIP AYIP.

Çok kişi ile tanıştım çok kişiye karşılıksız faydam oldu ve olacak ama bu demek değildir ki burda bedavaya çalışan adam var. Ben mevcut şartlar altında zaten bir hastalık ile mücadele ederken, aynı evde sırf ekmek parası kazanayım diye cocuğuma bile doğru dürüst vakit ayiramiyorken, bu şekilde insan kullanılmaz.

Hiçbir musterime /arkadaşıma iş aldığımda para yatır demedim, (istisnalar hariç) hepsine de arkasında durabilecegim işler verdim, zamanla dost olduk arkadaş olduk hepsinden Allah razı olsun.

Ama bazıları var ki zamanla ücret sormuyorum diye bedava iş yaptiracagini zannediyor. Birde sıkışık zamanda mecburen utana sıkıla istediğimde de afra tafra yapıyor. Bana bahaneler sunuyor sanki ben onunla yaşıyorum elli kere sorup cevap alamazsın sonra falanca durum var diyerek üst perdeye geçiyorlar.
Ya vallahi kusacam artık, bir değil iki değil.