orhansinane adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hayırlı olsun...

Havalimanı çalışanları genelde karpuzcu amcalar gibi “hop tut abi tumadım küt” kafasıyla çalışan insanlar. Bir dönem çok güzel valiz almıştım ama harbi beğenmişim. İlk yolculuğum o valizle, abi valizi nasıl atıllarsa kırmışlar valizi şikayet edebileceğin bi yer yok. Etsende kimse takmıyor öyle ondan sonra bir dahada o kadar para vermedim. Ama hala gittiğimde sırt çantasını aşağıya vermişsem orasını burasını özenle yırtarlar.
Havalimanı personeliyim. Uçak altında işe yeni başlayan her eleman yüklediği valizi kendi valiziymiş gibi düşünür, o şekilde hareket eder. Fakat günler geçtikçe yavaş yavaş gardı düşer. Çünkü saatte ortalama 200-250 tane bagaj atmak ve bu bagajları uçağı rötara sokmadan yetiştirmek kolay iş değildir. Yani sizin o bahsettiğiniz sahneler kasıtlı olarak yaşanmıyor. Sadece bir gün uçak altında çalışsanız "karpuzcu amcalar" diye tabir ettiğiniz kişilerin aslında ne kadar nazik çalıştığını düşünmeye başlarsınız..

Valizim kırıldı şikayet edebileceğim yer yok demişsiniz. THY yolcusuysanız bagajınızı aldığınız yerde Türk Hava Yolları'nın herhangi bir ofisine durumunuzu anlatsanız anında bagajınızın yenisini verirler. O departmanlarda çalıştım çünkü süreci çok iyi biliyorum. Hatta bırakın valizi; köpek taşıma kafesinde bir kırık meydana gelse onun bile masrafını karşılıyorlar..

Mesela köpek kafesi ile alakalı minik bir anımı anlatmak istiyorum. Her hafta yurtdışından gelen bir bayan vardı ve bu bayanın yanında getirdiği köpek kafesi her hafta kırık bir şekilde gelmekteydi. Hâl böyle olunca kadın her seferinde kırılan kafesin parasını Türk Hava Yollarına ödetmekteydi. Yaptığım araştırmalar sonucu kadının kafes tüccarı olduğunu ve bilinçli olarak kafesi kırdığını ispatladım.. Yani Türk Hava Yolları bu konularda o kadar iyi niyetli ki insanlar artık bu iyi niyet üzerinden para kazanmayı bile amaçlar hale gelmiş..