Digiklan öncelikle bu durumun ana temel noktasi devlet politikası. Konularini okudum. Bazı noktalarda güzel yerlere değinmişsin. Üretelim, kendimizi geliştirelim. TL ile alım yapıp döviz girdisi sağlayalım. Çok güzel söylüyorsun. Bu konularda aynı şekilde düşünüyorum.
Affedersin milletin a..... diyen bir iş adamın borclari siliniyor. Sürekli betona yatırım yapılıyor. Onu da kendi tarafında olan bir kaç firmaya veriliyor. Sen bir şeyler üretmek istediğinde yapmak istediğinde kredi vermiyorlar ? Kredi verince de en yüksek faiz ödüyorsun? tonla vergi çıkarılıyor.
Yurtdışından eskiden alışveriş yapmak için 150 Euro'ya kadar alışveriş yapabiliyordun ? Simdi 22 Euro'ya indirdiler ? Neden yaptılar sence ?
Digiklan pekiyi önceden paypal ile yurtdışı alışveriş , alım satım yapıyordun ? Ülkeye döviz sokuyordun ? Üretiyor ve katma değer katıyordun. Şimdi ne oldu ? Paypal kapandı ?
Gençler zaten kaç üniversite bitirirse bitirsin torpil olmadan ise giremeyeceklerini biliyorlar. Başkaları bakin okulda kalsa en düşük derece ile bile geçse o kişilerin kadroları ve işleri hazır oluyor. Pekiyi diğer üniversiteleri bitiren, master yapan , doktora yapan diller öğrenen kişiler neden iş bulamıyor? Çok mu beceriksizler, çok mu ozguvenleri düşük, ya da sizin tabirinizle az mı vasiflilarda bu insanlar ıssız kalıyorlar ?
Eger üniversiteler bir değer katmiyorsa, oralarda bir şeyler ogrenilmiyorsa o zaman neden sürekli özel üniversiteler açılıyor ? Üniversite bitince az vasıflı olduğu ve arkasının olmadgi için kaçınılmaz son olacak. Neden üniversiteye gidiyorlar ? Üniversiteye gidip bitirince iş.mi bulacaklardı ?
Sürekli vergiler alınıyor. Biz üretip geliştirmemizi istemiyorlar öyle olsaydı üretim için destekler olurdu. Bir de su bile saçma durum 29 yaş altına destek veriliyor. 30 yaş olunca komple bitik mi oluyor? Girişimci olamıyor mu ? Yaşlı mi oluyor ? Yani eğer destek oluyorsa üreten girişim yapanlara yaş sınırı koymamali. Çünkü Akıl yaşta değil baştadır. Ancak destek bir yana sürekli köstek olunuyor.
Ayrıca kimseye az vasifli , vasıfsız demeye hakkiniz yok. Kimseyi bu şekilde kucumseyemezsiniz. Sizin yaşadığınız hayatı herkes yaşayacak diye bir şey yok. Herkes sizin gibi de olacak diye bir şey yok. İnsanlar geçmişten gelen ve gelecekte de sürecek olan güçlü bağlar ve gelenek göreneklerdwn hareket ediyor. Herkes sizin gibi değil.
Altın alıyorlar, döviz alıyorlar, ya da yastık altında tutuyorlar. Çünkü guvendikleri onlar var.
Yani resmen vatandaşlar komple suçlu isin başında olanların hiçbir suçu yok demişsin. Neden oy zamanı ceza kesemiyotlar sana oy vermeyeceğiz diyemiyorlar çünkü açlık yoksulluk yaşıyorlar. Kömür, makarna , ekmek gibi temel gıdalar için oylarını alıyorlar. İşte o bölgelerde okuma yazma oranı düşük bu şekilde sürekli kendisine bağımlı hale getirmek için bu gıdaları veriyorlar sonra oyleri alıyorlar. Bundan dolayı oy veriliyor. Bundan dolayı yüksek oy oranı ile iktidarda oluyorlar.
Asgari ücretli bakın asgari ücret ile geçimini idame ettirmeye çalışan insanlar en yüksek gelir vergisini ödüyor. En düşük maaş ve en yüksek vergi. Zenginlerden çok daha fazla vergi ödüyor. Neden ?
Yatlar, mücevherler de vergi oranı çok düşük diğer çoğu şeyde neden çok fazla vergi var ?
ÖTV özel tuketim vergisi Van depreminde alınmaya başlanıp hala neden bu vergiler alınıyor ?
İnsanlar istedikleri arabaları almak için neden 2-3 katı fiyat ödüyor vergi veriyor ?
Devlet %0 kdv ve %10 gelir vergisi çalışın üretin siz kazanın bu sebeple ülkemiz kazansın dedi de biz mi üretim yapmadık, işler , projeler yapmadık. Var mı öyle bir destek ?
İnsanlar neden sürekli vergilere , cezalara maruz kalıyor ?
Enflasyon oranları yüksek olmasına rağmen neden düşük gösteriliyor ?
Üretim, ham madde olarak her şeyi dolar uzerinden alınmasına rağmen , yapılan köprüler ve otoyollarda geçiş garantisi veriliyor ? Hadi verildi diyelim. Neden TL yerine dolar ile anlaşılıyor? İnsanlar bu köprüleri kullanmamalarına rağmen neden sürekli vergi kesintiler oluyor?
Tarım için çiftçiler üretmek için mazota indirim istiyorlar sulama icin, üretim için destek istiyorlar az vasifli olmak istiyorlar neden destek olunmuyor ?
Tarım ülkesi olmamıza rağmen neden diğer ülkelerden %0 vergi ile alımlar yapılıyor ? Bizim çiftçilere neden bu şekilde destek verilmiyor ?
Tohumlarda neden İsrail tohumları alınıyor ? Türk tohumları alınıp destek olunmuyor ?
Neden şeker pancarlar, un fabrikaları , üretim yapilan değerler çok az paralara satıldılar ?
Neden Türkiye'nin milli değerleri ve katkıları olsm firmalar neden özelleştirildi. Özelleştiriliyor ?
Neden güzel ülkemizin doğası hidro elektrik santralleri yüzünden doğa katlediliyor ? Neden bu firmalarin onu komple kesilemiyor ve engel olunamiyor ?
Bu şekilde binlerce soru ve sorun varken sizin konu başındaki yaklaşımlarınizdan bizlerden bir şeyler beklemeniz kusura bakmayın bana çok samimi gelmiyor ?