ravenol adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Krediler faiz düşük diye çekildi araba alındı. Yarın bir gün virüs olayları artarsa millet tekrar evine çekilirse esnaf ve maaşlı çalışanların durumu pek de iyi olmayacaktır. Gerçi şimdi bile çoğu sektör bitik durumda. İnsanların ilk satacağı şey ya evi ya arabası olacak. Millet evimi arabamı alan yok mu diye bağıracaktır.. (2008 ABD mortgage krizinde olduğu gibi)
Şahsen ülkenin orta ve uzun vadede geleceğini iyi görüyorum fakat kısa vadede durumlar pek iç açıcı olmayacaktır. Doğum sancısı gibi acılı olacaktır, sonrası iyi olur diye düşünüyorum, umuyorum.
Türkiye'de aslında pahalı olan bir şey yok. Hatta pek çok şey ucuz. Ev, tatil, tütün mamulleri, gıda, yakıt vs pek çok şey Avrupa'ya kıyasen çok ucuz. Ama bizim alım gücümüz çok ama çok düşük. Adana'da 30 liraya masayı donatıyor adam restorana gidince abartmıyorum. Avrupada bu paraya sandwich falan alınır anca. Türkiye'de pahalı olan şey otomobil gözlemlediğim kadarıyla. Avrupa'da normal bir maaşlının 3-5 ayda aldığı bir 2. el bir aracı burada yıllarca çalışıp alamıyoruz. Hatta artık hiç alınamaz bu şekilde giderse.. Pandemi öncesi 46 ya sattığım araç 80 oldu. Şaka gibi..
Mevzu derin söylenecek çok şey var. Pek çok parametreye bağlı bu mesele. Umarım her sene ülkece karşımıza çıkan sorunların sonu gelir de belimizi doğrulturuz. Araba fiyatlarının ucuzlaması millettin mecburiyetten araç satması değil de, vergilerin ve dövizin düşmesi olur.
tamamını okumadım ama kimse malını zararına satmaz bu piyasa DÜŞMEZ.