toplu ve koklu bir degisim lazim ulkeye yoksa azalmasin artsin diyorum. Ev araba tabiki ihtiyac ama insanlarin egitime uretime yatirim yapmadigi, paradan para kazanma mantigiyla yasadigi bir ulkeye az bile bir ogrenci olarak 2000 tl kadar para biriktirmistim. ne yapayim ben bunu dedigiminde dolar al euro al altin al diyorlar herkese inat gidip yaptigim is ve hobiyi birlestirebilecegim bir 3d printer aldim 1 sene de dolara yatirdigimdam daha fazla kazandim. hem de inanilmaz seyler ogredim bu kafada olmayacaksa ulke arac fiyatlarini 2 katina cikabilir hic sorun olmaz benim icin ben bir sekilde ulasim ihtiyacimi karsiliyorum.
Koyunde 1-2 donumu olan adam da sehirin ortasinda yasayan adam da ev yapsam diyor *** o arazi ile neler yapilir. benim azicik bir yerim olsam istedigim atolye yi kurabilirim burda gidip intel de amazon da bir atolye de basladi demicem ama hala cogu kamera ekipmani ureticisi atolye de uretim yapiyor azicik zorlarsan atolyende telefon uretebiliyorsun.( tabiki telefon parcalari oncelikle atolyeye ithal ediliyor ama zamanla yapilabilecek seyler bunalr hep )