Alıntı
1) Eğer vasıflı bir adamsanız beklemez kısa yoldan kalkınmış medeniyete sahip bir ülkeye göçersiniz orada kazanır ve yaşarsınız. Ama dünya öyle bir hale geldi ki yeterince vasıflı değilseniz, işinizin en iyilerinden biri sayılmıyorsanuz gittiğiniz yerde çok kötü gözle görüleceksiniz. Adamlar Sizi bir parazit gibi ya da dedelerinin yarattığı baldan nemalanmaya gelen meyve sinekleri gibi görecekler.
Hocam buna katılmıyorum, bir insan açıkgöz biriyse kesinlikle gittiği her yere ayak uydurabilir. Ben 1.5 yıl abd 2 yıl kıbrıs 1 yıl malta ve birçok yerde kaldım yaşadım gezdim ettim çalıştım, inan heryere ayak uydurdum. Vasıflı bir elemanda değildim, sadece çok açıkgöz ve tuttuğunu koparan biriyim. Adam vasıflıda olsa kendini geliştiremez ifade edemezse ezilmeye mahkumdur. Birçok youtuber arkadaşımız kardeşimiz vasıfsız gitti abd'ye yada farklı ülkelere gayette güzel tutundular, eşşek gibi çalışıyorlar arabalarınıda aldılar,
https://www.youtube.com/channel/UCML...8PruCg8-xmEs0Q
bak okan yan köyümüzden bulgaristanda bu çocuk gitti gideli arı gibi çalıştı abd'de ev aldı. Bu adam yüksek mühendis olarak gitmedi, uberde yaptı, paket serviside yaptı sağda solda çalıştı çabaladı. Yani kafasını kullanan girişken insanlar heryerde ekmek yer. Bulunduğu şehrin sınırları dışına çıkmayan, yaşadığı ülkenin dışında farklı ülkeleri gezmek içni dahi gidip sosyalleşip hayatı görmeyen insan ufkunu çok açamıyor, bu benim şahsi düşüncem. Nekadar çok gezerse, farklı kültürleri görüp yaşama şansı olursa özgüveni yerine gelir ve bir atılım içerisine girer insan. Ben kendimde böyle deneyimledim yaşadım başardım herkes kriz yaşarken çok şükür keyfim yerinde, ama bu zamanlara gelene kadar birtakım zorluklar çektik sadece oturmadım kendimi yaymadım, çalıştım çabaladım başardım.