Yazdığınız çoğu şeyde hem fikirim ama ben bizi yönetenlerin suçlu olduğunu düşünüyorum. Kitap oku, çok çalış ile çözülecek şeylerde olduğunu düşünmüyorum. TL, DOLAR, STERLİN, EURO'yu geçtim Gürcistan Larisi, Ukrayna Grivnası hatta Papua Yeni Gine Kinası bile TL karşısında bile değer kazanmış ve bunda farklı bir durum var, hiç normal değil. Bunu çözmesi gerekende hükümettir. En başta hükümetin yanlış politikaları geliyor. Ekstra olarakta otomobil konusuda şunları söyleceğim sen milyarca lira kazanan ve senin devlet olarak yaptığın ihaleleri hala almakta olan X, Y şirketlerinin vergi borçlarını affediyorsun gücün devlet olarak bir otomobil almak isteyen garibana mı yetiyor? Balık baştan kokar derler. İtibardan tasarruf olmaz diyenlerin yönettiği bir ülkede yaşıyoruz kendileri son model Mercedes ile gezip halka acımasızca vergi kitlersen orada duracaksın. Önce bizi yönetenler bizim gibi yaşasın ben ömür boyu bisikletle binmeyede razıyım.
Hocam bu siyasetçileri afganistan dan ithal etmedik ki.
Bunlar hizim içimizden çıkan ve toplumun çoğundan oy alarak iktidara geliyor.
Eğer toplumda okuyan, kendini geliştiren ve çok çalışan insanların sayısı artarsa bu tarz beceriksiz ve basiretsiz siyasetçiler iktidar olamazlar.
Yani yönetenleri oraya kim getiriyorsa asıl suçlu odur.
Yanlış mı düşünüyorum sence?
Sana basit bir istatistik söyleyeyim değerli hocam.
Eğitim seviyesi yükseldikçe şu anki iktidarın aldığı oy oranı düşüyor.
Kendi yaptırdıkları anketlere göre sosyoekonomik seviye yükseldikçe şu anki iktidarın aldığı oy oranı düşüyor.
Yani bu iktidarın bu siyasetçilerin gitmesinin ya da daha iyi hizmet vermesinin tek yolu halkın çoğunluğunun daha çok okuyarak kendini geliştirerek bilincinin ve beklentilerinin yükselmesidir.