digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bana yanlış tespitleri yaptığımı söylerken bence yanlış tarih bilgin nedeniyle asıl yanlış tespitler yapan sensin değerli hocam.
Sen hiç Avrupa Tarihi okumamışsın. Avrupa'da halkı eğitip bilinçlendirmek isteyem bir devlet falan olmadı.
Halk kendisi okudu, bilinçlendi, kendini durdurmaya çalışan devlete baş kaldırdı. Yüzbinlerce insan protestolarda, grevlerde, isyanlarda katledildi.
Batılıların kazandıkları bilinç ve eğitim devlet tarafından sistematik olarak verilen bir eğitim politikasıyla değil, halkın ayaklanarak kendi kendini bilinçlendirerek devlete karşı verdiği örgütlü mücadele ile gerçekleşti.

Aynı şekilde Osmanlı'nın vatandaşını kasıtlı olarak geri bıraktığı da temelsiz ispatsız bir varsayım.
Matbaa'nın kasıtlı olarak 300 yıl geç getirilmesi de yanlış bir tespit. Matbaa avrupaya çinden gelmiş.
Ama Çin'de de Avrupadaki kadar kitap okunmamış devrimler yapılamamış.
Avrupa'nin eğitim, bilinç, siyaset ve hak mücadelesi devletin eğitimi ile organize edilen bir konu değil tabandan halktan gelen bir hareket.
Bizim dedeler hacı hoca şeyh imama tepki göstermemiş, adamlar papazları kiliseye hapsetmiş hatta farklı mezhepler kurmuşlar.
Biz de tabanda böyle hareketler olmamış.

Bizim eğitimsiz kalmamızı devlete bağlıyorsun da bugün herkesin elinde akıllı telefon var.
1 milyon şarkıyı, 1 milyon kitabı cebinde gezdiriyorsun.
Neden kimse okumuyor?
Bugün güne 3 saat bilgisayar oyunu oynayıp, 2 saat instagramda resim layklayan cahiller var.
Matbaa 300 sene geç geldi çünkü bizde talep yoktu okuyan yoktu.
Harf devrimine kadar da okuyabilen adam sayısı bile çok az.

Devlet vatandaşına 25 yaşına kadar evlenmezse ceza mı kesiyor?
Vatandaş erken evleniyorsa ve hemen çocuk yapıyorsa bu halkın kendi kültürüdür

Senin temek hatan devleti vatandaş şekillendirir.
Sen devletin vatandaşı şekillendireceğini sanıyorsun.
Al senin devletin vatandaşına medeni haklar vermiş, kadınlara boşanma hakkı vermiş.
Ama hiç bir erkeğe boşanan karını git öldür diye eğitim vermemiş.

Yani sen yukarıdan bir şeylerin değiştirilebileceğine inanıyorsun.
Ama yukarıdaki devleti yöneten adamlar da bu toplumdan çıkıyorlar.
Siyasetçiler bu toplumdan çıkan ve oy alabilmek için bu toplumun hoşuna gidecek işleri yapan adamlar.
Toplumun hoşuna gitmeyen şeyler yaparan bir daha seçilemezsin.

O yüzden devletten tepeden bir değişim bekleyerek hata yapıyorsun değerli kardeşim.
Kalıcı değişimler tabandan gelen hareketlerle olur.
Çok önceleri hem siyasi hem dünyevi görüşlerimizde farklar vardı. Birkaç kez tartışmışlığımız bile vardır. Aradan zaman geçti ve ben bugün şu yazdıklarının tamamına imzamı atarım.

Yurtdışında yaşıyorum ve şunu eklemek isterin; çalışan, kendini geliştirmek isteyen, düzgün bir hayat yaşamak isteyen kişi er yada geç bir yolunu buluyor.

Her yerde eğitim sistemimizin ne kadar kötü olduğu söylenip duruyor. r10 dakiler için konuşacak olursak, sen zaten eğitim sisteminin kötü olduğunun farkına vardığın an sorunu görmüşsün demektir, teşhisi yaptıysan tedaviye geç. Sadece Youtube daki derslerle dahi ileri seviyede İngilizce öğrenmek mümkün. Öğren İngilizceni, global yap ne yapacaksan. Kazan dövizle. Ama öğrenmek, emek sarfetmek zor; şikayet etmek kolay.

Uzatmak istemiyorum, devletten bir şey beklemekle vakit kaybetmeyin. Dünya tarihinde bireylerin kendilerini kurtarma imkanları hiç bu kadar çok olmamıştı. Aklınıza güveniyorsanız aranan kişi olmanız için 2 yıl yeter.